Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pušu im za vrat

Dnjipro nastavlja jurnjavu za Šahtarom: Novo slavlje Strinića i Kalinića!

Nogometaši Dnjipra u susretu zaostalog 20. kola ukrajinske Premierlige gostovali su u Užhorodu kod Hoverle i upisali pobjedu 2:0 čime su ustali u korak sa Šahtarom u borbi za naslov prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza u Odesi kod Čornomoreca, Dnjipro si nije smio dopustiti kiks u dvoboju protiv skromne Hoverle. Slavio je na gostovanju s 2:0 i tako ostao s utakmicom manje i tri boda manje od prvoplasiranog Šahtara. Iako je posljednjih pola sata igrao s igračem manje, Dnjipro je ipak na kraju uzeo sva tri boda.

Kada je u 60. minuti Kravčenko zaradio izravni crveni karton, svega minutu nakon ulaska na travnjak, Dnjipro se našao u teškoj situaciji. Međutim, imao je odgovor na to, već četiri minute kasnije Konopljanka je iz slobodnog udarca iznenadio domaćeg vratara Ševčenka i zabio za 1:0.

Svaka neizvjesnost otklonjena je u sudačkoj nadoknadi, Konopljanka je ovaj put bio u ulozi asistenta, a Giuliano je bio strijelac. Ivan Strinić napustio je travnjak na poluvremenu kada ga je zamijenio Seleznjov dok Nikola Kalinić nije ulazio u igru.

Ukrajinska Premierliga, 20. kolo:

Hoverla - Dnjipro 0:2

Redoslijed: 1. Šahtar 56, 2. Dnjipro 54 (-1), 3. Dinamo Kijev 46 (-1), 4. Metalist Harkiv 41 (-3), 5. Čornomorec Odesa 39 (-2)...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider