Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovacije 50 tisuća ljudi

Dirljive scene na oproštaju Ballacka: Stigli Drogba, Mourinho, Ševčenko, Schumi...

U Leipzigu je pred otprilike 50 tisuća navijača Michael Ballack odigrao svoju oproštajnu nogometnu utakmicu i postigao hat trick...

Momčad "Ballack i prijatelji" poražena je od "Svjetske selekcije" koju su predvodili Didier Drogba, Philipp Lahm i Andrij Ševčenko, a sam "Capitanos" kako ga Nijemci zovu postigao je tri pogotka na svom oproštaju. Nijemac je odigrao po jedno poluvrijeme za obje momčadi, a za "svoju" je postigao dva, dok je za selekciju svijeta zabio jedan pogodak, ali pobjednički. S druge je strane Drogba zabio dva, a Schürrle jedan.

Recimo da je Ballack u mirovinu ispraćen ovacijama svih gledatelja na stadionu, te da su mu na oproštajnu utakmicu došli bivši izbornik Joachim Löw i bivši trener u Chelseaju Jose Mourinho.

Nijemac je donirao 100 tisuća eura unesrećenim obiteljima kojima su poplave, koje ovoga tjedna haraju u Njemačkoj, uništile domove.

Karijeru je počeo u Chemnitzeru, te nastavio u Kaiserslauternu. Od 1999. do 2002. godine je prvi put nosio dres Bayera, a 2002. se preselio u Bayern i igrao za Bavarce do 2006. godine. Od tada, pa do 2010. je bio član Chelseaja, jedinog kluba izvan njemačkih granica, da bi se te 2010. opet vratio u Bayer.

Za reprezentaciju je odigrao 98 utakmica, te je postigao 42 pogotka. U karijeri je četiri puta bio prvak Njemčke, tri puta pobjednik DFB Pokala, dok je jednom osvojio i engleski Premiership.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider