Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na rubu incidenta

Del Bosque otkrio zbog čega je Casillas završio na klupi Reala!

Vicente del Bosque, izbornik španjolske reprezentacije, smatra da je Iker Casillas izgubio mjesto u prvoj momčadi Real Madrida zbog dobrih odnosa s igračima Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik nogometne reprezentacije Španjolske Vicente del Bosque smatra da je Iker Casillas izgubio mjesto u prvoj momčadi Real Madrida, jer je bio mirotvorac u reprezentaciji između igrača "kraljevskog kluba" i Barcelone.

Posljednjih nekoliko sezona, kada je na klupi Real Madrida sjedio portugalski trener Jose Mourinho, utakmice Real Madrida i Barcelone bile su vrlo nervozne, nerijetko i na rubu incidenta. To je kvarilo atmosferu u reprezentaciji, koju je, prema riječima španjolskog izbornika, spasio upravo Casillas.

"Istina je da je u teškim trenucima za momčad, kada su dvoboji Barcelone i Reala bili na rubu incidenta, Casillas pomogao i primirio reprezentaciju. Igrači su klupske razmirice ostavili sa strane, te su nastavili niz pobjeda i osvojili Europsko prvenstvo 2012. godine", rekao je Del Bosque španjolskim medijima pa otkrio:

"Vjerujem da je to loše utjecalo na njegov status u Realu. No budimo realni, on nosi glavne zasluge što je izvukao reprezentaciju iz krize!"

Casillasa je, podsjetimo, u siječnju ove godine Mourinho posjeo na klupu, te je na vrata postavio novopridošlog Diega Lopeza, koji je doduše mijenjao španjoskog reprezentativca zbog loma ruke. No čak i kada se Casillas oporavio portugalski je trener ostavio Lopeza na golu, a to ove sezone čini i talijanski stručnjak Carlo Ancelotti. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider