Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već ovaj tjedan?

David Moyes pred otkazom u Manchester Unitedu!

Najvažniji engleski mediji u ponedjeljak poslijepodne donose vijest o skorašnjem otkazu Davidu Moyesu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nema više strpljenja za poraze Manchester Uniteda. David Moyes uskoro prestaje biti 'The Chosen One' iliti 'Izabrani' i postaje 'odbačeni'. Engleski mediji donose izvanrednu vijest kako će obitelj Glazer, vlasnici Man Uniteda dati otkaz Moyesu!

Moyes će navodno tražiti ovog tjedna potvrdu o ostanku u Unitedu, a izvršni dopredsjednik Ed Woodward će mu, pišu svi engleski mediji, priopćiti neugodnu vijest.

Glazeri i Woodward zatvorili su se na sastanku i donijeli odluku. Poraz od Evertona je očito bio previše, jer igra Man Uniteda nije na razini ugleda kluba. Na Goodisonu se vidjelo i da je Moyes izgubio podršku svlačionice, a to je treneru 'smrtna presuda'. Otkaz mu se pripremao već nakon domaćeg 3:0 poraza od Liverpoola, piše ugledni Guardian.

Čelnici kluba dali su šansu Moyesu nakon serije poraza, posebno na Old Traffordu, ali se igra nije popravila ni pred kraj prvenstva. United možda neće izboriti Europu, a to se zadnji put dogodilo prije 30 godina.

Poznati mogući nasljednici

Kao što su mnogi analitičari zamijetili, ovo nisu osamdesete da se ima strpljenja i sreće kao u slučaju Alexa Fergusona koji je sjedio na klupi 26 godina. Manchester United tada nije bio najjači engleski klub, nije bio ni blizu. Također, u modernom nogometu dionice kluba nezaustavljivo padaju, a time i financijsko stanje.

Guardian spominje četiri najizglednija kandidata za novog menadžera: Jürgen Klopp, Diego Simeone, Laurent Blanc i Louis van Gaal.

Zašto će Moyes dobiti otkaz?

Manchester United će prvi put nakon daleke 1991. završiti sezonu s manje od 70 bodova

David Moyes je upisao više poraza u jednoj sezone nego li Ferguson u zadnje tri

Man United je prvi put izgubio sve četiri utakmice protiv Liverpoola i Evertona u istoj prvoligaškoj sezoni

United je osvojio ukupno tek šest bodova protiv Top 6 momčadi u ligi od mogućih 36

Padaju dionice kluba

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider