Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ozljeda kapetana

City nanio prvi poraz Evertonu, Štimcu stigla vesela vijest

Nogometaši Manchester Cityja u prvoj su utakmici 7. kola engleske Premierlige na svome Etihadu pobijedili Everton s 3:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Toffeesi su posljednjih godina itekako znali namučiti Građane. U zadnjih 12 utakmica uoči ove subotnje, City je samo dvaput uspio pobijediti plave iz Liverpoola. No, momčad Manuela Pellegrinija ovom je prilikom bila dominantna i nanijela je Evertonu prvi ovosezonski poraz. City je, pak, došao do četvrte pobjede i sada na kontu ima 13 bodova, jedan više od subotnjeg suparnika.

Everton je poveo u 16. minuti kada je Phil Jagielka proigrao Romelua Lukakua. Belgijanac je pobjegao obrani domaćih, izbacio iz igre Joleona Lescotta i svladao Joea Harta. No, vodstvo gostiju je trajalo samo minutu. Yaya Toure je lijepo asistirao Alvaru Negredu koji je provukao loptu ispod Tima Howarda. U posljednjoj minuti prvog dijela Sergio Agüero je primio dubinsku loptu od Davida Silve, riješio se Sylvaina Distina i iskosa s desne strane, iz teške pozicije, pogodio suprotni kut Howardova gola.

U 68. minuti Seamus Coleman je blago povukao Pabla Zabaletu u kaznenom prostoru, Argentinac je dramatično odletio, a sudac je, dojam je, prestrogo dosudio jedanaesterac. Agüero je pucao, Howard je odbio loptu u vratnicu, ali lopta se potom nesretno odbila od njegovih leđa u gol za konačnih 3:1.

Spomenimo još da je u 34. minuti igru zbog ozljede morao napustiti kapetan Cityja Vincent Kompany. Zasad nije poznato koliko je ozljeda teška i hoće li Kompany moći igrati za Belgiju protiv Hrvatske idući petak u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Premierliga, 7. kolo:

Manchester City - Everton 3:1 (Negredo 17, Agüero 45, Howard 69-ag / Lukaku 16)

Redoslijed: 1. Arsenal 15 (-1), 2. Manchester City 13, 3. Liverpool 13 (-1), 4. Tottenham 13 (-1), 5. Everton 12…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider