Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Važne pobjede na strani

Chelsea furiozan u Bukureštu, Atletico i Schalke slavili u gostima

Nogometaši Chelseaja u Bukureštu su pobijedili Steauu s 4:0 i tako ipak došli do zraka u skupini E Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, Chelsea je u 1. kolu na svome Stamford Bridgeu iznenađujuće poražen od Basela, tako da je u Bukureštu bio pod određenim imperativom pobjede kako ne bi rano izgubio priključak s konkurencijom. Obavili su igrači Josea Mourinha svoj zadatak vrlo dobro i kući se vraćaju s punim plijenom.

Steaua - Chelsea 0:4

U 20. je minuti Andre Schürrle s lijeve strane ubacio za Samuela Eto'a, a Kamerunac je proslijedio loptu za Ramiresa koji je donio prednost gostima iz Londona. Minutu prije kraja prvog poluvremena domaći vratar Ciprian Tataruşanu je obranio udarac Eto'a, ali na loptu je nespretno natrčao Daniel Georgievksi i ugurao je u vlastitu mrežu.

Ramires je u 55. minuti postigao drugi pogodak večeri nakon akcije u kojoj su sudjelovali Schürrle i asistent Oscar. Priču je u posljednjoj minuti zaključio Frank Lampard pogotkom s 20-ak metara nakon dodavanja Williana.

Basel - Schalke 0:1

Vrh skupine E nakon drugog kola pripada Schalkeu koji je u Baselu došao do druge pobjede. Slavili su gosti iz Gelsenkirchena s 1:0, a jedini je strijelac u 54. minuti bio Julian Draxler koji je lijepo pogodio s 20-ak metara.

Porto - Atletico Madrid 1:2

Nogometaši madridskog Atletica nastavljaju sa sjajnim rezultatima na svim frontama. U 2. kolu G skupine Lige prvaka slavili su kod Porta s 2:1 i predvode skupinu s maksimalnih 6 bodova. Atletico je prošlog vikenda slavio na Santiago Bernabeuu kod gradskog rivala Reala s 1:0 u španjolskoj Primeri, čime je održao priključak s vodećom Barcelonom uz maksimalni učinak obje momčadi, a u utorak je momčad Diega Simeonea upisala novu veliku pobjedu na stadionu Dragao u Portu.

Domaćini su poveli u 16. minuti. Josue je odlično izveo slobodni udarac s lijeve strane, a Kolumbijac Jackson Martinez je poletio zrakom i glavom smjestio loptu u mrežu. Bio je to već sedmi njegov pogodak ove sezone. Porto je odigrao vrlo kvalitetno prvo poluvrijeme, ali i Atletico se dizao kako je utakmica odmicala, a onda je u nastavku dvama golovima kreirao preokret i stigao do pobjede. Urugvajski branič Diego Godin je nakon slobodnog udarca s desne strane udarcem glavom s 8 metara poravnao rezultat u 58. minuti.

Gosti su do pobjede stigli u 86. minuti. Gabi je vrlo lukavo izveo slobodni udarac. Umjesto udarca iz povoljne pozicije, odlučio se za proigravanje Arde Turana, a turski internacionalac je snažnim udarcem iskosa s desne strane s 5 metara matirao Heltona. Porto je 11 od svojih 14 udaraca prema golu (7 u okvir gola) uputio u prvom poluvremenu u kojem je bio bolja momčad. No, Atletico je u nastavku oplodio odličnu igru i ostvario još jednu veliku pobjedu.

Liga prvaka, 2. kolo:

skupina E

Basel - Schalke 0:1 (Draxler 54)

Steaua - Chelsea 0:4 (Ramires 20, 55, Georgievski 44-ag, Lampard 90)

Redoslijed: 1. Schalke 6, 2. Chelsea 3, 3. Basel 3, 4. Steaua 0

skupina G

Zenit – Austria 0:0

Porto – Atletico Madrid 1:2 (Martinez 16 / Godin 58, Turan 86)

Redoslijed: 1. Atletico 6, 2. Porto 3, 3. Austria 1, 4. Zenit 1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider