Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Devet komada

Manchester City za povijest: Do finala uz novi rekord Engleske!

Nogometaši Manchester Cityja na dominantan su način izborili plasman u finale engleskog Capital One Cupa (Liga kup). S ukupnih 9:0 savladali su u polufinalu West Ham.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su u prvoj utakmici na Etihadu slavili sa 6:0 i uzvratnu utakmicu učinili tek formalnošću, Građani nisu ništa prepustili slučaju niti na Upton Parku. Menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini izveo je na travnjak kombinirani sastav s prvotimcima Alvarom Negredom i Sergijom Agüerom u vrhu napada, a obojica su poentirali. Negredo je postigao dva, a Agüero jedan gol.

Prvi gol Negredo je zabio već u 3. minuti glavom nakon ubacivanja Marcosa Lopesa. Agüero je na 2:0 povisio već u 24. minuti ljevicom nakon što je napravio pomutnju u obrani domaćih, dok je Negredo konačan rezultat postigao sjurivši se u kazneni prostor s više od dvadesetak metara i onda iskosa s lijeve strane prebacio domaćeg vratara.

Ukupna 9:0 pobjeda koju je ostvario City najveća je ikad ostvarena u polufinalu engleskog Liga kupa. U finalu će City igrati protiv pobjednika drugog polufinala između Sunderlanda i Manchester Uniteda. Uoči uzvrata na Old Traffordu Sunderland ima prednost 2-1.

Capital One Cup, polufinale, uzvratna utakmica:

West Ham - Manchester City 0:3, prva utakmica 0:6 (Negredo 3, 59, Agüero 24)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider