Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lagani prolaz

Borussia u finalu Kupa: Olić i Perišić bez 'municije'

Nogometaši dortmundske Borussije plasirali su se u finale DFB Pokala svladavši na svom travnjaku Wolfsburg naših Ivice Olića i Ivana Perišića s 2:0 te čekaju pobjednika susreta Bayerna – Kaiserslautern.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wolfsburg je prije deset dana u Dortmundu odigrao vrlo dobru utakmicu unatoč porazu 2:1 i na krilima tog nastupa tražio je put u finale DFB Pokala. S druge strane i domaćin je bio pun samopouzdanja nakon uvjerljive pobjede u subotu u Münchenu protiv Bayerna 3:0.

Već početak utakmice najavio je zanimljiv dvoboj kada je u trećoj minuti Ivan Perišić postigao pogodak, međutim isti je poništen zbog prekršaja nad domaćim vratarom Romanom Weidenfellerom. Nije se dugo čekalo na odgovor Borussije koja u 13. minuti dolazi do vodstva nakon što je odlični Marco Reus upisao asistenciju, a Henrih Mhitarjan iz blizine zabio za 1:0. Reusu je to bio 11. pogodak od posljednjih 12 Borussije u kojem je izravno sudjelovao kao strijelac ili asistent.

Nakon primljenog gola gosti su zaigrali još otvorenije i nizali prilike preko De Bruynea, Perišića i Nalda, ali lopta nije htjela u gol i kazna je stigla u 43. minuti. Reus je ponovno asistirao, a svoj 100. pogodak u službenim utakmicama u dresu Borussije postigao je Robert Lewandowski.

Već na startu drugog dijela Lewandowski je zatresao vratnicu i propustio priliku riješiti pitanje prolaza u finale, međutim bez obzira na to Wolfsburg do kraja susreta nije uspio nadmudriti Weidenfellera i domaćin po treći put u zadnjih šest godina odlazi u borbu za trofej. U gostujućem sastavu svih 90 minuta odradili su Ivan Perišić i Ivica Olić.

DFB Pokal, polufinale:

Borussia (D) – Wolfsburg 2:0 (Mhitarjan 13., Lewandowski 43.)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider