Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ništa od spektakla

Arsenal slavio u Dortmundu, Atletico razbio Austriju Beč

Arsenal je slavio u Dortmundu, a Napoli doma protiv Marseillea i Borussia je sada u teškoj poziciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Arsenala slavili su na gostovanju kod Borussije Dortmund s 1:0 u sklopu 4. kola F skupine Lige prvaka. Tako je trenutno vodeća momčad engleske Premierlige na najbolji način uzvratila žuto-crnima na porazu u Londonu (1:2) u prošlom kolu i zadržala vrh ljestvice.

>> Teški gaf vratara Schalkea: Ovako je skratio muke Mourinhu

>> Glumac Neymar ukrao show: Barca dobila Milan, dva gola Messija! 

Jedini gol na Signal Iduna-Parku zabio je Aaron Ramsey u 62. minuti. Nakon ubačaja s desne strane glavom je loptu do Ramseyja na rubu peterca prebacio Olivier Giroud, a ovaj ju je također glavom pospremio u mrežu. Zanimljivo, bio je to prvi udarac Arsenala prema suparničkom golu do tog trenutka susreta. Arsenal je pobjedom postao prva engleska momčad koja je slavila u Dortmundu od studenog 1964., kada je u Fairs Cupu to uspjelo Manchester Unitedu.

Napoli - Marseille 3:2

U drugoj utakmici skupine Napoli je na svom San Paolu savladao Marseille 3:2. Dva je gola za napuljski sastav zabio Gonzalo Higuain, dok je jednog postigao Gökhan Inler. Marseille je poveo ranim golom Andrea Ayewa koji je zabio glavom nakon ubačaja iz kornera već u 10. minuti. Na potpuni preokret nije se čekalo dugo. U 22. minuti Gökhan Inler sjajno, topovskim udarcem ljevicom s ruba katnenog prostora izjednačio na 1:1, da bi dvije minute poslije Higuain doveo domaće u vodstvo iz kontranapada.

U drugom poluvremenu Marseille je uspio izjednačiti preko Floriana Thauvina u 64. minuti, ali deset minuta poslije Higuain je nakon dodavanja Driesa Martinsa donio Napoliju važna tri boda kojim su ostali bodovno izjednačeni s Arsenalom.

Atletico Madrid - Austria Beč 4:0

U skupini G situaciju kontrolira madridski Atletico koji je u laganom ritmu pobijedio bečku Austriju 4:0. Atletico ima sve četiri pobjede, a ovom prilikom su Diego Costa i Raul Garcija zabili po pogodak i imali po asistenciju. Inače, najbolji domaći igrač Diego Costa je propustio povećati broj pogodaka na svom kontu, jer je u nešto prije svog gola (82. minuta za 4:0) promašio penal.

Hrvatski trener Nenad Bjelica, inače strateg Austrije, nije mogao sjediti na klupi svoje momčadi zbog crvenog kartona iz prošlog kola, pa je s tribina pratio muke svoje momčadi.

U ranijem su terminu, u ovoj skupini, bodove podijelili Zenit i Porto (1:1).

Liga prvaka

skupina F

Borussia Dortmund - Arsenal 0:1 (Ramsey 62)

Napoli - Marseille 3:2 (Inler 22, Higuain 24, 75 / Ayew 10, Thauvin 64)

Redoslijed: 1. Arsenal 9, 2. Napoli 9, 3. Borussia Dortmund 6, 4. Marseille 0

skupina G:

Zenit - Porto 1:1 (Hulk 28 / Lucho Gonzalez 23)

Atletico - Austria Beč 4:0 (Miranda 11, Raul Garcia 25, Felipe Luis 45, Diego Costa 82)

Redoslijed: 1. Atletico Madrid 12, 2. Zenit 5, 3. Porto 4, 4. Austria Beč 1.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider