Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Subota u Championnatu

Bordeaux izgubio, Lyon slavio, Valenciennes umalo prosuo 3:0

Najzanimljivija subotnja večernja utakmica 20. kola francuskog Le Championnata je igrana u Bordeauxu, gdje je Toulouse slavio s 1:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svega i svačega je bilo na tom ogledu. Prvo su gosti ostali s igračem manje (Spajić crveni u 24.), pa je domaći igrač Poundje zaradio crveni u 34. i skrivio penal kojeg nije iskoristio Ben Yedder. No, početkom drugog dijela Danac Martin Braithwaite je ipak pronašao put do mreže domaćina, te je osigurao Toulouseu četvrtu gostujuću pobjedu. Potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertic je igrao do 66. minute.

Poslije dva remija u nizu pobjedu je u prvenstvu ostvario Lyon. S 2:0 je na Gerlandu pobijeđen pretposljednji Sochaux, a Lyonu je to bila tek četvrta domaća pobjeda u jedanaestom prvenstvenom nastupu. Nakon mirnog prvog dijela u nastavku se dva puta zatresla gostujuća mreža, a činili su to Clement Grenier u 57. i Yoann Gourcuff u 75. minuti.

Valenciennes je umalo prokockao 3:0 domaće vodstvo protiv Bastije. Mathieu Dossevi je postigao dva od tri domaća gola i Valenciennes je dvadeset minuta prije kraja vodio s ugodnih tri razlike. No, onda su na 3-2 smanjili Romaric i Ilan, ali do trećeg gola i jednog boda Bastija ipak nije stigla.

Pogodaka nije bilo na preostala dva ogleda u kojima su igrali Guingamp i St. Etienne, odnosno, Rennes i Nica.

Le Championnat, 20. kolo:

Bordeaux - Toulouse 0:1 (Braithwaite 53)

Guingamp - St. Etienne 0:0

Lyon - Sochaux 2:0 (Grenier 57, Gourcuff 75)

Rennes – Nica 0:0

Valenciennes - Bastia 3-2 (Dossevi 33, 35, Waris 54 / Romaric 71, Ilan 83)

Ajaccio - PSG 1:2 (Eduardo 6 / Lavezzi 41, Matuidi 74)

Redoslijed: 1. PSG 47, 2. Monaco 42, 3. Lille 40 (-1), 4. St. Etienne 34, 5. Bordeaux 31, 6. Marseille 29 (-1), 7. Nantes 29 (-1)...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider