Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca u škripcu

'Bomba' koja će paralizirati svijet: Messi se osjeća izdanim!

Poznati španjolski novinar tvrdi da je dobio informaciju kako se Lionel Messi sprema napustiti Barcelonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kontroverzni španjolski novinar François Gallardo plasirao je „bombu koja će paralizirati nogometni svijet“, kako je sam rekao. Gallardo tvrdi kako je dobio informaciju da se Lione Messi sljedeće godine sprema napustiti Barcelonu. Svoju tezu potkrepljuje informacijom kako je Barcelona odbila poboljšati ugovor Argentincu, a on je stoga odlučio napustiti Camp Nou.

>> Kiaser Franz: Messi i Ribery zajedno? To bi imalo posebnu draž!

„Krajem rujna Messi se sastao s čelnicima Barcelone. Zatražio je povećanje ugovora, a klub mu je obećao ispuniti zahtjev. Dogovorili su povišicu, no nakon mjesec dana čelnici Barcelone priopćili su mu da ne mogu ispuniti obećanje“, objasnio je Gallardo u popularnoj emisiji Punto Pelota.
„Messi se osjeća izdanim, odlučio je napustiti klub krajem sezone“, tvrdi Gallardo te čak dodaje kako je Messi već verbalno dogovorio transfer s drugim klubom: „U veljači ili ožujku započet će službena priprema transfera.“

Pitanje je o kojem se klubu radi? Posljednjih tjedana spominjali su se Bayern, Manchester City, PSG pa čak i Real Madrid.
„Teško da će u Real, ali u nogometu nikad ne reci nikad. 'Slučaj Figo' uvijek je moguć“, kaže Gallardo.

U tom smislu indikativne su nedavne rečenice počasnog predsjednika Bayerna Franza Beckenbauera kako bi želio vidjeti Messija u redovima bavarskog velikana. Ne tako davno spominjalo se kako je Bayern želi dovesti Messija u kooperaciji s Adidasom, koji je najveći sponzora argentinskog nogometaša. Prema tim spekulacijama, Bayern je uz pomoć Adidasa spreman isplatiti Barceloni odštetnu klauzulu koja iznosi 250 milijuna eura, a Messiju bi ponudili godišnju plaću od 25 milijuna.

Madridski mediji već mjesecima pišu kako Barcelona nije u bajnoj financijskoj situaciji. Ističu da Barcu pritišću dugovi, a uskoro kreće u renoviranje Camp Noua. Navodno nekim strukturama unutar kluba primamljivo zvuči činjenica da bi s novcem od prodaje Messija mogli otplatiti barem 50 posto troškova renoviranja stadiona. Iako u Barceloni demantiraju sve spekulacije, nije nemoguće da Katalonci pokleknu pod mirisom gomile novca. Ne bi bilo prvi put. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider