Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iritantno mnogima

Napokon pametna ideja iz FIFA-e: 'Takvo što treba iskorijeniti iz nogometa!'

Konačno jedna dobra ideja stiže iz FIFa-e...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter pozvao je suce da oštrije sankcioniraju igrače koji simulacijom kontakta pokušavaju nedopušteno doći do prednosti.

"Iskorijeniti ovakvu vrstu varanja je pitanje poštovanja spram protivnika i navijača, kao i čin samopoštovanja kao profesionalca i uzora. Do najduljih pauza u igri danas dolazi gotovo isključivo zbog posljedica simulacija i glumljenja ozljeda", napisao je Blatter u svojoj kolumni za FIFA Weekly.

"U drugim sportskim disciplinama ovakva se vrsta ponašanja gleda s prijezirom, ali u današnje je vrijeme u nogometu postala normalna i prihvaćena. Čak iako je simulacija nevjerojatno nepoštena i izgleda smiješno kada se pogleda u usporenoj snimci, neki ljudi smatraju je je u najgorem slučaju bezopasnim prekršajem. Ja to smatram vrlo iritantnim, posebice kada napola mrtvi igrač odjednom oživi čim napusti travnjak.

Sada su na potezu suci. Instrukcije su po ovom pitanju jasne. Ako igrač leži na travnjaku suparnička momčad nije obvezna zaustaviti igru. Sudac bi trebao intervenirati samo ako vjeruje da je došlo do ozbiljne ozljede."

Primjerice, samo u engleskoj Premierligi ove je sezone podijeljeno 13 žutih kartona za simulaciju, u čemu predvodi Manchester Unitedov talentirani 18-godišnjak Adnan Januzaj koji ih je zaradio tri. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider