Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kreće od nule

Beckham kupio klub, najavio mega pojačanja, ali i neke razočarao

David Beckham (38) u svibnju prošle godine, nakon epizode u PSG-u, oprostio se od profesionalnog nogometa…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međutim, popularni Becks nikako ne može bez najvažnije sporedne stvari na svijetu. Bivši engleski reprezentativac okušat će se u novoj ulozi – postaje vlasnik MLS momčadi iz Miamija!

„Veselimo se ovom projektu. Izabrali smo Miami za našu bazu, zašto ne? Siguran sam da je ovo pravo mjesto za moj klub koji želim igraditi od nule. Miami je spreman za nogomet“, kazao je Beckham na konferenciji za novinare.

Beckhama je kupnja Miamija koštala oko 20 milijuna eura, a postat će prvi bivši profesionalni sportaš koji posjeduje klub u MLS-u. Doduše, njegova momčad pričekat će na uključenje u MLS do 2016. godine. Kreće se doslovce iz ničega…

„Izgradit ćemo stadion i to vlastitim novcem. Ne želimo nikakve donacije. Želimo nogometni klub koji će biti narodni klub. Ovo sam sanjao, to je ono što nogomet može napraviti za tebe. Želimo postati globalni, da za naš klub navijaju milijuni ljudi“, optimistično je poručio slavni Englez.

Beckhamov klub, čije ime još nije poznato, bit će 22. momčad u MLS-u, u kojem je i sam Becks nekoliko godina igrao za LA Galaxy.

„Želimo dovesti neke od najboljih igrača u Miami. Neki su već zainteresirani. Međutim, želim uspostaviti i omladinski pogon. Želimo i lokalne talente, a ne samo strance“, zaključio je gazda Beckham.

Inače, mnogo je nezadovoljnih nakon što je postalo i službeno da će Beckhamov klub zaigrati u MLS-u. Najviše se ljute u Atlanti i St. Louisu, klubovima s navijačkom bazom i tradicijom, koji se nikako ne uspijevaju progurati u MLS.

Zanimljivo, 90-ih godina Miami je već imao momčad u MLS-u, koja se nije pokazala uspješnom. Miami Fusion jedan je od dva ugašena MLS kluba, uz Tampa Bay Mutiny. Becksov Miami će pak postati drugi uzastopni 'expansion team' koji dolazi s Floride, nakon Orlanda.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider