Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Becksova' ofenziva za SP 2018.

David Beckham otputovao je u Port of Spain, u Trinidad i Tobago, gdje će lobirati kod Seppa Blattera kako bi Engleska dobila domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva 2018. godine…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ostalo je još 70 dana do odluke Izvršnog odbora FIFA-e o domaćinu SP-a 2018. Najjači engleski adut u ovoj utrci je David Beckham koji će zasigurno upotrijebiti svoj utjecaj kako bi Svjetsko prvenstvo dobila 'kolijevka nogometa'.

Nakon gotovo dvije godine priprema, unutarnjih razdora i remećenja vlastitih ciljeva, Engleska je u proteklih devet mjeseci stala na noge, što je kulminiralo velikim zadovoljstvom FIFA-ine inspekcije prošlog mjeseca. A Englezi su sigurni kako mogu postati domaćini turnira.

Imaju stadione, potporu države, infrastrukturu i komercijalnu sigurnost te se nadaju da će to zadovoljiti FIFA-u nakon što su posljednja dva turnira dobile države izvan Starog kontinenta (2010. Južna Afrika i 2014. Brazil).

Olimpijske Igre u Londonu 2012. idu tome u prilog, jer će Britanci moći pokazati da mogu organizirati jedno tako veliko sportsko natjecanje na najvišem nivou.

Za konačnu će pobjedu, pak, bit potrebno pobijediti glavnog konkurenta Rusiju, koja je zasad u zaostatku jer nema takvu infrastrukturu i dovoljan broj stadiona. Međutim, Rusi računaju na Blatterovu viziju o otvaranju novih granica, kao što je bio slučaj s Južnom Afrikom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider