Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brojke su neumoljive

Barca ruši negativne rekorde, a Martino ističe u čemu su - savršeni!?

Prošlo je 11 godina otkako je katalonski nogometni div Barcelona pretrpio tri uzastopna poraza u svim službenim natjecanja u kojima je nastupao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povijest se ponovila ove srijede kada je Gareth Bale postigao sjajan pogodak u 85. minuti finalne utakmice Kupa kralja za pobjedu Real Madrida 2:1.

Teške uvrede u Barceloni: 'Messi propalico, vi ste plaćenici!'

Bio je to treći uzastopni poraz momčadi Gerarda Martina, a prethodna dva upisao je unazad tjedan dana. Prošlog je tjedna Barcelona poražena u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka od Atletico Madrida (0:1), a potom je za vikenda kiksala na gostovanju kod Granade (0:1).

Posljednji se put takav niz dogodio na prijelazu iz siječnja u veljaču 2003. godine. Tada je trener bio Louis van Gaal, a Barcelona je redom padala protiv Valencije (2:4), Celte (0:2), nakon čega je otkaz dobio nizozemski stručnjak, te za kraj protiv Atletico Madrida, koji je s trenerske klupe vodio pokojni Luis Aragones.

Posljednji put kada je Barcelona upisala tri uzastopna poraza s istim trenerom dogodilo se u travnju 2000. godine, a tada je na trenerskoj klupi sjedio Llorenc Serra Ferrer. Barcelona je tada nizala poraze protiv Chelseaja (1:3), Mallorce (0:3) i Atletico Madrida (0:3). No nije ni tu bio kraj nizu jer je Barcelona tri dana kasnije poražena s 0:3 i protiv Ovieda.

Gerardo Martino se potrudio realno sagledati neugodnu situaciju: "Mi imamo način igre koji je teško modificirati ili mijenjati. Ne igramo s dugačkim loptama na klasičnu devetku, koristimo puno dodavanja i savršeno čitamo prostor. Problem se javlja kada protivnik dođe prvi do pogotka. I ovdje nam je nedostajalo preciznosti i odlučnosti u posljednjih 20-25 metara. Moramo ići dalje i nastaviti boriti se za naslov prvaka Španjolske. Ovo je za nas veliki udarac jer smo imali velika očekivanja, borili smo se, željeli smo pobjedu, ali jednostavno nije išlo. Žao mi je zbog navijača koji su nam pružali veliku podršku i zato imamo obavezu boriti se za naslov do posljednjeg kola."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider