Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nisu Rusi i šeici

Barca pred velikim iskušenjem: Divovi nude za Messija brda i doline

Prije Messijeva potpisa novog ugovora s Barcelonom otkupna klauzula bila je postavljena na 250 milijuna eura

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Španjolskoj su kao grom iz vedra neba odjeknule spekulacije nekih medija kako je Barcelona u ljetnom prijelaznom roku dobila konkretne ponude za Lionela Messija. Prije Messijeva potpisa novog ugovora s Barcelonom otkupna klauzula bila je postavljena na 250 milijuna eura, a navodno su tri kluba poslala svoju ponudu koje su dosezale tu cifru.

>> Sukobi i svađe: Evo zašto će se iza ovog 'El Clasica' dimiti danima!

>> Najveće 'krađe' na relaciji Barca - Real: Hrvat u najmomčadi!

Jedan od ta tri kluba navodno je bio aktualni europski prvak Bayern koji je u kooperaciji s Adidasom htio otkupiti Messija od Barcelone. Da se transfer ostvario, aktualni europski prvak izdvojio bi 125 milijuna, a drugu polovicu namirila bi poznata njemačka tvrtka sportske odjeće. Kad se zna da je Adidas „ušao“ u vlasničku strukturu Bayerna te da je Messi najpoznatiji „maneken“ poznate njemačke sportske tvrtke, a da je bivši trener Barcelone Pep Guardiola postao novi trener Bayerna, priča poprima sasvim realne okvire.

Neki tvrde da je upravo ta ponuda bila razlog strke i nervoze na Camp Nou te prolongiranja produženja ugovora s Messijem. Argentinac je na kraju ostao vjeran Barceloni, ali dobro upućeni u transferna gibanja tvrde da je ta priča daleko od svršetka. Sljedećeg ljeta na Camop Nou mogli bi sletjeti nove, lukrativnije ponude za najboljeg igrača Barcelone i svijeta. Povijest nam kazuje da Barcelona u pravilu nije uspijevala zadržati svoje najbolje igrače. Katalonci su se svojevremeno riješili Maradone, Schustera, Laudrupa, Romarija, Ronalda, Figa, Rivalda i Ronaldinha pa zašto bi bilo drugačije s Messijem?

Neki će reći da nije pitanje hoće li prodati Argentinca nego kada i za koju svotu? Ako uskoro dođe prava ponuda, hoće li Barca moći odoljeti? 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider