Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tenzije rastu do neba

Barca optužuje Real za urotu: Evo što Madrižani nikako ne mogu podnijeti!

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu kaže kako u Realu nikako ne mogu podnijeti činjenicu što Messi i Neymar igraju za Barcelonu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Slučaj Neymar“ i dalje trese Barcelonu. Urota i zavjera dvije su najčešće spominjane riječi na Camp Nou. Sandro Rosell podnio je ostavku na mjesto predsjednika, ali znak za opću opasnost nije ugašen. Rosellov nasljednik Josep Maria Bartomeu pokrenuo je sveobuhvatnu istragu.

Zavjera i izdaja prijete uništenju Barce: Messija smiruju milijunima

U tijeku je potraga za „krticama“ i „domaćim izdajnicima“. Jasno je da s Camp Noua cure informacije, no ostaje nerazjašnjeno tko ih pušta u eter, odnosno tko su ljudi koji stoje iza navodne zavjere protiv Barcelone? Jordi Cases, član Barcelone, javno je optužio Rosella, podigao je protiv njega tužbu na sudu. Sudu ju je prihvatio i pokrenuo postupak.

Neymar i Di Stefano

„Cases nije odgovoran za puštanje filtriranih informacija u javnost pa nam ne može ni otkriti tko su urotnici. Kada se završi sudski proces, pronaći ćemo odgovorne. Sumnjamo na određene ljude. Ako se naše informacije pokažu točnima, podići ćemo tužbu protiv tih ljudi, ali i medija koji su objavili lažne informacije“, poručuje predsjednik Barcelone te dodaje da je Neymarov otac zatražio od kluba da objavio detalje ugovora s njegovim sinom kako bi se konačno otkrila prava istina.

„Iako su u javnost puštane lažne informacije, nismo to mogli napraviti dok nismo dobili suglasnost našeg igrača. Neymar želi da se priča razjasni i završi jednom za svagda. On želi igrati nogomet i ništa više“, kaže Bartomeu koji je na nedavnoj press-konferenciji, na kojoj je objavio detalje ugovora s Neymarom, usporedio Neymarov slučaj sa slučajem Alfreda Di Stefana 50-tih godina prošlog stoljeća.

„Di Stefana smo izgubili za zelenim stolom, ali Neymara nismo i nećemo. Iako su mu nudili veću plaću i bolji ugovor, Neymar se ipak odlučio za Barcelonu“, ponosno je kazao Bartomeu ne spomenuvši izrijekom Real, ali jasno je da se radi o „kraljevskom klubu“ koji je bio u utrci za brazilskim talentom.

'Ne mogu podnijeti da za naš klub nastupaju nogometaši poput Messija ili Neymara'

U tom kontekstu simptomatična je sljedeća rečenica koja govori da se otvora nova fronta između Barcelone i Madrida.

„Ne mislim da netko stoji iza Casesa, no u Madridu su sve učinili da 'poleti jako visoko' kako bi nam nanijeli što veću štetu. Ne možemo se praviti da ne vidimo netrpeljivost Madrida prema Barceloni. Čini se kako nikako ne mogu podnijeti da za naš klub nastupaju nogometaši poput Messija ili Neymara. Barcelona dominira posljednjih godina, to je činjenica. Ne mogu nas zaustaviti, ali ono što Madrižani ne mogu napraviti na travnjaku, sada pokušavaju za stolom“, bez krzmanja izjavio je novi predsjednik Barcelone, čime je zapravo izravno optužio Madriđane za sudjelovanje u uroti protiv Barcelone.

Nije teško pretpostaviti da Barcelona namjerava uzvratiti udarac Realu. Vidjet ćemo kako i na koji način. Ionako visoke tenzije na relaciji Madrid - Barcelona podignute su na novu razinu. Utrka za prvak bit će iznimno napeta na travnjaku ali i izvan njega.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider