Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo Bjelica

Austria Beč uzela prvi bod u Ligi prvaka, uz jedan zapanjujući podatak

Nogometaši Zenita i bečke Austrije odigrali su 0-0 u prvoj utakmici 2. kola Lige prvaka u skupini G. Nakon startnih poraza, obje momčadi sada imaju po jedan bod.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zenit je veći dio utakmice odigrao s igračem manje, jer je belgijski veznjak Witsel u 44. minuti dobio izravni crveni karton zbog grubog prekršaja nad Florianom Maderom. U prvom dijelu je domaćin bio opasniji, a najveću prijetnju gostima iz Beča predstavljao je Hulk, koji je u 12. minuti pogodio vratnicu.

Momčad Austrije, koju vodi hrvatski stručnjak Nenad Bjelica, u ovoj je utakmici ukupno gledajući ipak bila bliže pobjedi. Imala je dva udarca više (18:16), odnosno dva pokušaja više u okvir gola (9:7), što je podatak vrijedan svakog poštovanja.

Austria niti u prvom dijelu, dok su brojčane snage bile poravnate, nije igrala sasvim podređenu ulogu, a u nastavku je s igračem više krenula po pobjedu do koje ipak nije uspjela stići. Marin Leovac je u 52. minuti postigao pogodak, koji je poništen zbog sudara Royera s domaćim golmanom Lodiginom.

U drugoj utakmici ove skupine sastaju se Porto i Atletico Madrid, momčadi koje su ostvarile pobjede u ogledima 1. kola.

Liga prvaka, 2. kolo, skupina G:

Zenit – Austria 0:0

Porto – Atletico Madrid (20.45)

Redoslijed: 1. 1. Atletico Madrid 3 (-1), 2. Porto 3 (-1), 3. Austria 1, 4. Zenit 1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider