Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne popuštaju nimalo

Atletico ne da vrh: Preokret na vrućem terenu za skok preko Barce!

Atletico Madrid trijumfalno je prošao teško gostovanje u Baskiji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atletico je kao gost s 2:1 svladao Athletic Bilbao i tako vratio vodeću poziciju, koju mu je na nekoliko sati otela Barcelona pobjedom kod gradskog rivala Espanyola.

Utakmica nije dobro počela za momčad trenera Diega Simeonea, jer su domaćini poveli već u 6. minuti lijepim pogotkom Muniaina, koji je jedan od samo četvorice nogometaša koji su ove sezone u La Ligi zabili i protiv Atletica i protiv Barcelone. Diego Costa poravnao je rezultat u 22. minuti. Brazilski nogometaši španjolski reprezentativac zabio je svoj 25. prvenstveni pogodak ove sezone. U zadnje četiri runde redovito je bio strijelac. Gosti iz Madrida su do pobjede stigli u 55. minuti kada je Koke vrlo spretno jednu brzu loptu upućenu s lijeve strane glavom proslijedio u mrežu.

Atleticov belgijski reprezentativni vratar Thibaut Courtois nakon toga je jednom bravuroznom intervencijom spriječio izjednačenje baskijske momčadi, koja je u 86. minuti ostala bez isključenog francuskog braniča Laportea.

Atletico Madrid upisao je petu uzastopnu pobjedu u La Ligi. Sedam rundi prije kraja prvenstva drži vodeću poziciju na ljestvici, s jednim bodom više od Barcelone, kod koje će gostovati u zadnjem, 38. kolu 18. svibnja. Lako je moguće da će ta utakmica izravno odlučivati o naslovu prvaka Španjolske kojeg je Atletico osvojio devet puta, ali samo jednom od 1977. godine, i to u sezoni 1995/96.

Primera, 31. kolo:

Espanyol – Barcelona 0:1 (Messi 77 – 11 m)

Celta Vigo – Sevilla 1:0 (Nolito 87 – 11 m)

Athletic Bilbao – Atletico Madrid 1:2 (Muniain 6 / Diego Costa 22, Koke 55)

Redoslijed: 1. Barcelona 75, 2. Atletico Madrid 73 (-1), 3. Real Madrid 70 (-1), 4. Athletic Bilbao 56 (-1), 5. Sevilla 50, 6. Real Sociedad 49 (-1)…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider