Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li moguće?

Atletico korak bliže naslovu: 'Još četiri finala do kraja'

Nogometaši Atletico Madrida još su se malo približili naslovu španjolskog prvaka,

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uvodnoj su utakmici 34. kola Primere na svome Vicente Calderonu pobijedili Elche s 2-0.

Klub koji se bori za ostanak namučio je igrače Diega Simeonea, ali na koncu se ipak nije uspio izvući bez poraza. Do oba je pogotka Atletico došao iz prekida. U 72. minuti je Jose Sosa nabacio iz kornera, a brazilski branič Miranda je glavom smjestio loptu iza leđa Manua Herrere.

Upravo je Herrera do tog trenutka bio junak gostiju jer je u 50. minuti obranio jedanaesterac Davidu Villi nakon što je Cristian Sapunaru napravio prekršaj na Raulu Garciji. Drugi kazneni udarac Herrera, međutim, nije uspio zaustaviti. U posljednjoj je minuti utakmice ponovno na djelu bio Sapunaru koji je ovom prilikom u šesnaestercu srušio Diega Costu i dobio drugi žuti karton. Loptu je ovaj put na bijelu točku stavio sam Costa i zabio svoj 27. ovosezonski pogodak u prvenstvu.

Vodeći Atletico sada ima šest bodova više od Real Madrida koji je odigrao utakmicu manje. Simeoneova momčad si u preostale četiri utakmice čak može dopustiti i jedan poraz budući da je bolja od Reala u međusobnom omjeru.

''Ovo je važna pobjeda. Bili smo dobri i moramo tako nastaviti. Do kraja prvenstva imamo četiri finala i svi znamo da nas čeka borba. Sada se idemo odmoriti, pa ćemo razmišljati o Chelseaju'', naglasio je Miranda koji će sa suigračima u utorak ugostiti londonski klub u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.(TS)
 


All Goals - Atletico Madrid 2-0 Elche - 18-04-2014 by yooong

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider