Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kovačiću 90 minuta

Atletico ispao, Tottenham u 90. prošao dalje, Kalinić pocrvenio!

Atletico Madrid, lanjski osvajač Europa lige, ove se sezone oprostio u šesnaestini finala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruski Rubin je u Kazanu izgubio od Atletica s 0:1, ali je svejedno prošao dalje, zbog pobjede u u Madridu od 2:0.

Atletico je bio dominantan tijekom cijelog susreta, ali nije uspjevao slomiti čvrstu obranu Rubina sve do same završnice utakmice. Adrian je sjajno prošao trojicu igrača ruske momčad, te prizemnom loptom poslužio Radamela Falcaa, koji daje malu nadu svojoj momčadi da do kraja susreta barem nadoknadi zaostatak iz prve utakmice.

Sjajni je Kolumbijac uspio u 90. minuti izboriti i crveni karton Rubinova kapetana Cesara Navasa, ali Atletico do kraja ipak nije uspio doći do pogotka.

Podsjetimo, Atletico je u Rusiju došao s dva gola minusa zahvaljujući isključivo katastrofalnoj pogrešci trenera Diega Simeonea, koji je prilikom posljednjeg kornera na prvoj utakmici, poslao čuvara mreže u kazneni prostor gostiju. Rubin je nakon tog kornera uzeo loptu i zabio za 2:0.

Iako je po prikazanom na travnjaku bio bolji, Tottenham je u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europa lige na Gerlandu gubio od Lyona s 1:0 (prva utakmica 2:1 za Tottenham). Tada se, kao uostalom i u prvoj utakmici kada je Gareth Bale sjajnim slobodnim udarcem u sudačkoj nadoknadi zabio za 2:1, sreća osmjenhula momčadi menadžera Andrea Villas-Boasa.

Veznjak Moussa Dembele opalio je loptu s 20-ak metara iskosa i sjajno pogodio nebranjeni dio gola Vercoutrea. Nepune tri minute nakon toga sudac je odsvirao kraj susreta i kod "spursa" je zavladala neopisiva sreća. Dejan Lovren odradio je svih 90 minuta u redovima Lyona, koje je, spomenimo, u vodstvo doveo Maxime Gonalos u 17. minuti utakmice.

Mateo Kovačić odradio je kao i Lovren svih 90 minuta (u 15. dobio žuti karton) u redovima talijanskog Intera, koji je nakon 2:0 u prvoj utakmici u Milanu, s još uvjerljivijih 3:0 slavio u Cluju kod istoimenog domaćina.

Freddy Guarin je nakon asistencija Rodriga Palacija, odnosno Rickyja Alvareza u 22. i 47. minuti prvog poluvremena riješio sve dileme oko pitanja pobjednika, ako su iste i postojale uoči ovog susreta.

Konačnih 3:0 postavio je 18-godišnji Marco Benassi na asistenciju Antonija Cassana, a to mu je ujedno bio i prvijenac u dresu Intera, kao i debi u Europa ligi.

Od ostalih utakmica izdvajamo prolaz Lazija protiv Borussije Monchengladbach te ispadanje Dnjipra od Basela, kojemu je uvelike kumovao crveni karton Nikole Kalinića, kojeg je zaradio 10 minuta nakon ulaska u igru (53. minuta). (TS)

Europa liga, šesnaestina finala, uzvrati:

Cluj - Inter 0:3 (Guarin 22, 45+2, Benassi 88), ukupno 0:5

Metalist - Newcastle 0:1 (Ameobi 64-11m), 1:2

Genk - Stuttgart 0:2 (Boka 45, Gentner 58), 1:3

Dnjipro - Basel 1:1 (Seleznjov 76-11m / Schär 81-11m), 1:3

Lazio - Borussia (M) 2:0 (Candreva 10, Gonzalez 33), 5:3

Lyon - Tottenham 1:1 (Gonalons 17 / Dembele 90), 2:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider