Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Košarka
Maksimalni

Stephen Curry i LeBron James predvode prvu petorku sezone

Curry je po prvi je put u karijeri izabran u prvu NBA petorku, dok je James po deveti put u karijeri dobio tu počast.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najkorisniji igrač ligaškog dijela NBA sezone, branič Golden State Warriorsa Stephen Curry i zvijezda Claveland Cavaliersa LeBron James predvode prvu petorku sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a obojica su dobila maksimalnih 129 glasova u izboru novinara koji prate NBA.

Curry, koji je ove sezone sa 23.8 koševa i 7.7 asistencija predvodio Warriorse do najboljeg omjera pobjeda i poraza u ligi od 67-15, po prvi je put u karijeri izabran u prvu NBA petorku, dok je James po deveti put u karijeri dobio tu počast čime se izjednačio s Larryjem Birdom, Magicom Johnsonom i Oscarom Robertsonom na trećem mjestu svih vremena, a to je zaslužio prosječno ubacujući 25.3 koševa uz 7.4 asistencija.

Uz Curryja i Jamesa u prvu petorku izabrani su još branič Houston Rocketsa James Harden sa 125 glasova, Anthony Davis iz New Orleans Pelicansa sa 119 glasova, te Marc Gasol iz Memphis Grizzliesa sa 65 glasova. Hardenu je ovo drugi izbor u najbolju petorku lige, a Davisu i Gasolu prvi. U drugu petorku izabrani su Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Chris Paul (Los Angeles Clippers), LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers), Pau Gasol (Chicago Bulls) i DeMarcus Cousins (Sacramento Kings), a u treću Klay Thompson (Golden State Warriors), Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers), Tim Duncan (San Antonio Spurs), te Blake Griffin i DeAndre Jordan (oba Los Angeles Clippers).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider