Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Hrvatska s Turskom dvaput remizirala, jednom pobijedila

Četvrtfinalni dvoboj Hrvatske i Turske bit će četvrti međusobni susret ovih dviju reprezentacija, a u dosadašnje tri utakmice Hrvatska je upisala jednu pobjedu i dva neodlučena rezultata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Prvi put Hrvatska i Turska susrele su se 11. lipnja 1996. godine u 1. kolu skupine D na EURU u Engleskoj. Bio je to debitantski nastup na EURU za obje reprezentacije, a Hrvatska je u Nottinghamu slavila 1-0 pogotkom Gorana Vlaovića u 85. minuti.

Drugi put Hrvatska i Turska susrele su se 12. lipnja 1997. u prijateljskoj utakmici na Kirin kupu u japanskom Sendaiju, a utakmica je završila 1-1.

Posljednji dvoboj Hrvatske i Turske odigran je 31. ožujka 2004. godine u Zagrebu. Ponovno je to bila prijateljska utakmica koja je završila neodlučenim rezultatom - 2-2. U toj posljednjoj utakmici strijelci za našu reprezentaciju bili su Tomo Šokota i Darijo Srna, a za tursku Zafer i Cagdas. 

Na utakmici u Zagrebu od hrvatskih igrača koji se nalaze na Bilićevu popisu igrali su Stipe Pletikosa, Josip Šimunić, Darijo Srna, Jerko Leko, Ivica Olić i Dario Šimić, dok su za Tursku nastupili Tuncay Sanli, Nihat Kahveci i Gokdeniz Karadeniz.

DOSADAŠNJE UTAKMICE HRVATSKE I TURSKE:

1. 11. lipnja 1996, Nottingham: Hrvatska - Turska 1-0

2. 12. lipnja 1997, Sendai: Hrvatska - Turska 1-1

3. 31. ožujka 2004, Zagreb: Hrvatska - Turska 2-2

Više o Euru na www.euro2008.dnevnik.hr .

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider