Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlazak iz Madrida

Sammir nakon godinu napušta Španjolsku: 'Sve se odigralo glupavo brzo'

Brazilski nogometaš s hrvatskom putovnicom Jorge Sammir (27) prešao je iz španjolskog Getafea u kineskog prvoligaša Jiangsu Guoxin Sainty, potvrdio je igrač u srijedu navečer.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Da gospodo, odlazim u Kinu. Jedan događaj, koji se glupavo brzo odigrao prošli tjedan me zaintrigirao na početku, no sada mogu reći da sam sretan što se moj rad vrednuje", izjavio je Sammir.

Nagađa se da će Getafe zaraditi pet milijuna eura, no informaciju nitko nije potvrdio. Južno predgrađe Madrida Sammir napušta nakon samo 13 mjeseci zbog financijskih problema kluba.

"Getafeu hvala na ovoj prekrasnoj godini, na podršci tijekom rada, na transparentnosti, ozbiljnosti i prilici. Također hvala i navijačima", naglasio je Sammir nakon što je prošao liječnički pregled u kineskom klubu.

Ove sezone je Sammir u 23 utakmice imao četiri asistencije, a zabio je i jedan gol.

"Ako već moram ići onda idem sa smiješkom na licu i srećom u srcu", napomenuo je.

Glasnogovornica Getafea Luz Monzon nije odgovorila na upit Hine. Klub još uvijek nije službeno objavio transfer. Getafe je u samo dva mjeseca prodao trojicu članova u Kinu. Krajem prosinca je za ukupno 4,9 milijuna eura prodao trenera Cosmina Contru i veznog igrača Michela u Guangzhou, klub koji je lani završio na trećem mjestu u kineskom prvenstvu. Uoči te prodaje klub iz madridskog predgrađa je imao dug od 14 milijuna eura od čega 7 milijuna prema igračima.

"Ovdje je sve na prodaju, uključujući i novinare koji prate Getafe", rekla je Hini osoba upućena u događanja u klubu. Getafe se nalazi na 13. mjestu među 20 klubova prve lige.

Vezni igrač Getafea Juan Rodríguez u utorak je izjavio:

"Mi igrači nemamo informaciju o Sammirovom odlasku no ukoliko ode ovdje ima igrača koji mogu pokriti njegovu poziciju".

Kinesko prvenstvo počinje za deset dana, a u prvom kolu Jiangsu Guoxin Sainty gostuje kod Šangaj SIPG-a. Klub je osnovan 1994. godine i nema niti jedan trofej. Sponzor mu je kompanija za uvoz i izvoz tekstila i odjeće čiji naziv nosi u imenu.

Sammir je u Getafe došao iz zagrebačkog Dinama u siječnju 2014. kao slobodan igrač. Lani je za Getafe odigrao osam utakmica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider