Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
ma tako se bori, majstori!

Hrvatska pobijedila europske prvake i bez poraza ušla u drugi krug Svjetskog prvenstva

Hrvatska je pobijedila Španjolsku u posljednjem susretu B skupine Svjetskog prvenstva.

Galerija Domagoj Duvnjak (Foto:AFP)

Hrvatski rukometaši pobijedili su i europske prvake Španjolce te kao prvi u grupi s maksimalna četiri boda ulaze u drugi krug Svjetskog rukometnog prvenstva. Hrvatski rukometaši nanizali su pet pobjeda te u sjajnoj formi čekaju dvoboje s Brazilom, Francuskom i Njemačkom.

Šego i obrana uništili europske prvake

Zlatko Horvat zabio je osam pogodaka, a Željko Musa, kasnije proglašen za igrača utakmice, šest u veličanstvenoj pobjedi Hrvatske! Junak utakmice bio je i Marin Šego, koji je skidao čuda španjolskim igračima.

Kauboji idu u Koln s maksimalna četiri boda i velikim šansama da osiguraju polufinale Svjetskog prvenstva, u koje je malo tko vjerovao prije početka turnira.

Hrvatska je do pobjede protiv Španjolske stigla ponajprije odličnom obranom. Pokretljiva zona 6-0 prisiljavala je Španjolce na duge napade s obzirom da nisu uspijevali upošljavati svoje kružne napadače, a samim time su morali pod pritiskom oduzimanja lopte upućivati nerezonske šutove koje je odlično branio Marin Šego (10 obrana).

Što očekujete od Hrvatske u drugom krugu SP-a?

Ukupno glasova:

Španjolci furiozno otvorili, Kauboji ih brzo utišali

Početne minute pripale su Španjolcima koji su poveli sa 3:1, međutim nastavak prvog dijela prošao je u dominaciji naših rukometaša. Bilo je to sasvim sigurno najbolje hrvatsko poluvrijeme na prvenstvu. Obrana je funkcionirala gotovo bez greške, a odličan je bio i Marin Šego sakupivši šest obrana. U napadu su briljirali Željko Musa i Zlatko Horvat sa po pet golova.

'Kauboji' su prvi put poveli u 12. minuti (5:4), a minutu kasnije stigli su do dva gola prednosti (6:4). Španjolska je izjednačila na 7:7, a tada slijedi furioznih devet minuta i hrvatska serija 5:0 za velikih 12:7. Do poluvremena su Španjolci ipak uspjeli smanjiti na tri gola minusa (13:10).

Hrvatska je s vodstvom od tri gola razlike uspjela izgurati prvu polovicu drugog poluvremena. U 46. minuti smo stigli i do četiri pogotka viška (20:16) i potom imali dvije kontre i jedan puni napad za +5. Nažalost, sve tri prilike smo uprskali. Srećom, niti Španjolci nisu bili uspješni pa smo u posljednjih 10 minuta ušli s velikih 20:16.

Španjolska je četiri minute prije kraja smanjila na minus dva (20:18), no Mandić je zabio za 21:18. Španjolska je brzo uzvratila, a kada je Horvat realizirao sedmerac za tri razlike (22:19) na ulasku u posljednje dvije minute Hrvatska je načinila veliki korak prema pobjedi. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Šipić za 23:19 50 sekundi prije kraja.

Drugi krug otvaramo s Brazilom

U skupini I drugog kruga tako će igrati Hrvatska, Španjolska, Island, Njemačka, Francuska i Brazil. Hrvatska nakon pobjede protiv Španjolske u novu skupinu ulazi s maksimalna četiri boda, a prva utakmica na rasporedu je u nedjelju u 18:00 protiv Brazila.

Potom u ponedjeljak Hrvatska protiv domaćina Njemačke, a u srijedu ćemo s Francuzima odlučivati o prolasku u polufinale.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 23:19 (13:10)

HRVATSKA: Šego, Stevanović; Duvnjak 2, Stepančić 3, Vida, Horvat 8 (5), Karačić, Blažević, Štrlek, Musa 6, Cindrić 1, Mandić 2, Kozina, Vranković, Šipić 1, Bičanić

ŠPANJOLSKA: Perez de Vargas, Corrales; Gurbindo 1, Fernandez 1, Entrerrios 3, A.Dušebajev 3, Sarmiento 1, Aguinagalde 1, Canellas, Morros, Gomez, Arino 1, Guardiola 1, Sole 5, Figueras 2, D.Dušebajev

Sedmerci: Hrvatska 5 (5), Španjolska 2 (2)

Isključenja: Hrvatska - 4 minute, Španjolska - 2 minute

Standings provided by Sofascore LiveScore
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider