Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo, kauboji!

Rapsodija u Münchenu: Hrvatska pobijedila Makedoniju i izborila drugi krug Svjetskog prvenstva!

Hrvatska je slavila protiv Makedonije 31:22 u trećoj utakmici na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Galerija Duvnjak, Stepančić i Šego (Foto: AFP) Stepančić i Šego (Foto: AFP) Domagoj Duvnjak (Foto:AFP) +3 Luka Stepančić (Foto: DPA/PIXSEL)

Hrvatski rukometaši upisali su i treću pobjedu na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019. Kauboji su u 3. kolu slavili protiv Makedonije 31:22  čime su izborili nastup u drugoj fazi turnira kada se spajaju po tri najbolje reprezentacije iz skupina A i B.

Hrvatska u drugi krug prenosi i sigurna dva boda, a za još dva će igrati u četvrtak protiv Španjolske u derbiju skupine B. Dan ranije, u srijedu, Hrvatska igra protiv Bahreina u potpuno nevažnoj utakmici za naše rukometaše.

U sljedećoj fazi natjecanja Hrvatska će igrati najvjerojatnije protiv Francuske, Njemačke te i Rusije ili Brazila jer je Srbija ostala na teoretskim šansama za prolazak dalje.

Kako vam se sviđa Hrvatska nakon prva tri kola SP-a u rukometu?

Ukupno glasova:

Šego i igra sa sedam igrača presudili

Sjajni Marin Šego na vratima i spremnost našeg stručnog stožera da se na riskantnu igru Makedonaca sa sedam igrača u polju odgovori na isti način, donijeli su hrvatskim rukometašima uvjerljivu prednost već u prvom poluvremenu dvoboja s Makedonijom. Nakon prvih 30 minuta bilo je 16-11 za našu reprezentaciju koja je tri navrata imala i šest golova prednosti (13-7, 14-8, 15-9).

Do polovice prvog poluvremena Makedonci su igrom sa sedmoricom igrača u polju držali korak s našom reprezentacijom, bez obzira što su primili dva pogotka na nebranjena vrata. Lino Červar je odlučio suparničkom izborniku Raulu Gonzalezu odgovoriti na isti način pa je i Hrvatska zaigrala u napadu sa sedmoricom.

Strpljivo su naši rukometaši gradili napade i čekali da se otvore kružni napadači za asistencije Duvnjaka i Karačića, ili su naši glavni razigravači u ovoj utakmici sami išli na realizaciju.

Nakon Islanda i Makedonce slomili u zadnjih deset minuta

Makedonci ni u nastavku dvoboja nisu odustali od rizika. Donekle im se taktika isplatila, jer su još u 47. minuti bili na tri gola zaostatka. No, u završnih deset minuta utakmice makedonska obrana je popustila pred naletom hrvatskih rukometaša pa je naša reprezentacija stigla do neočekivano uvjerljive pobjede 31-22.

U utorka je dan odmora, a u srijedu će našu reprezentaciju čekati lakši ispit protiv Bahreina te priprema za dvoboj sa Španjolskom u kojem će ulog biti prvo mjesto i bodovi koje će se prenositi u sljedeći krug natjecanja.

Najbolji strijelac i igrač naše reprezentacije bio je kapetan Domagoj Duvnjak koji je postigao šest pogodaka i imao osam asistencija. Po četiri pogotka postigli su Igor Karačić, David Mandić i debitant Marin Šipić. Odlični Marin Šego imao je 13 obrana, a upisao se i među strijelce. Najefikasniji igrač Makedonije bio je Dejan Manaskov sa šest pogodaka, a četiri gola postigao je Kiril Lazarov.

HRVATSKA - MAKEDONIJA 31-22 (16-11)

HRVATSKA: Šego 1, Stevanović; Duvnjak 6, Stepančić 3, Vida 1, Horvat 2, Karačić 4 (1), Blažević, Štrlek, Musa 3, Cindrić, Mandić 4, Kozina 1, Vranković 2, Šipić 4, Bičanić

MAKEDONIJA: Mitrevski, Ristovski; Manaskov 6, Stoilov 2, K. Lazarov 4, Čurlevski, Taleski 3, Markoski, Kuzmanovski 3, Tankoski, Georgievski 1, F. Lazarov, Krstevski, Popovski, Peševski 3, Serafimov

Sedmerci: Hrvatska 1 (1), Makedonija -

Isključenja: Hrvatska - 6 minuta, Makedonija - 6 minuta

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider