Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Prvo poluvrijeme katastrofa"

Tužni Alilović otkrio razlog poraza: "Pritisak nas je pojeo, sami smo se nadigrali"

Hrvatska je izgubila od Francuske ponajviše zahvaljujući jako lošem prvom poluvremenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska se oprostila od polufinala nakon poraza od Francuske u krcatoj Areni. Kaubojima je presudilo loše prvo poluvrijeme nakon kojeg je bilo teško dostići veliku prednost Francuske.

"Realno, teško je protiv Francuske stići šest golova razlike u jednom poluvremenu, teško je i početi vjerovati u to kad vam oni drže tih šest razlike i prvih 10-ak minuta drugog poluvremena. Imali su prednost, mogli su igrati strpljivo i pametno, treba im stisnuti ruku, bili su bolji", rekao je Mirko Alilović.

"Pojeo nas je i pritisak i ambicije i glava i moranje. Žao mi je momaka jer nismo naplatili sve to odricanje, zadnjih mjesec dana napornog rada, dizanja u šest ujutro, nekad i tri treninga dnevno..."

"Prvo poluvrijeme katastrofa, drugo poluvrijeme smo pokazali da se možemo boriti i ostaviti srce na parketu, ali to nije dovoljno za svjetske prvake i olimpijske doprvake."

"Bez ikakvog truda su nam zabili neke golove"

Prečesto im stišćemo ruku i čestitamo na pobjedama. Zašto je to tako?

"Ne znam. Ja bih i rekao da su oni nas nadigrali u prvom poluvremenu, ali nisu. Mi smo sami sebe nadigrali, bez ikakvog truda su nam zabili neke golove i oduzeli neke lopte. Ne znam... Treba čestitati svim igračima."

Dosta golova smo primili igrajući bez vratara?

"Ha, što je tu je. To su taktičke odluke koje su prolazile u nekim prošlim utakmicama, a sad nisu. Da je danas uspijevalo, svi bismo tvrdili da je to dobar potez. To je tako."

Što kažu ostali igrači? Dosta ih je bez riječi projurilo kroz mix-zonu.

"Sve zajedno nas je pojeo pritisak, to je neko jedino moje objašnjenje."

"Zasluženo su pobijedili"

Svoje viđenje utakmicdao je i Igor Vori.

"Treba im čestitati, zasluženo su nas pobijedili, prvo poluvrijeme smo imali puno tehničkih grešaka gdje su oni zabijali i na prazan gol. U drugom poluvremenu kad smo se približili na jedan razlike za nas nismo uspjeli."

"Želim ponoviti da sam ponosan na moje suigrače jer sve ovo što je bilo iza nas nije bilo lagano, od treninga, priprema, utakmica pa do pritiska koji je bio ogroman. Pokazali smo u puno slučajeva, a tako i na ovom turniru jedno veliko zajedništvo. Nadam se da će generacije koje dolaze zadržati taj entuzijazam i uspjeti ono što nismo uspjeli."

Zvučalo je kao da se Vori oprašta...

"To sad nije tema u ovom trenutku. Teško je svima, ovo je najgori mogući scenarij, ali mislim da bi u svemu ovome trebali izvući nešto pozitivno, a to je ono jedinstvo koje nas krasi gdje smo uspjeli razveseliti cijelu Hrvatsku. Nismo uspjeli, Francuska je bila bolja. Treba dignuti glavu gore i odigrati tu jednu utakmicu, ako ikako možemo da se u glavi sredimo i pobjedom završimo turnir. Bilo bi to lijepo makar nije na onaj način na koji smo priželjkivali."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider