Tenis
SPORTOVI
Tenis
bravo cure

Konjuh i Vekić probile se u 2. kolo jakog turnira u Rusiji!

Sjajan dan za hrvatski tenis na vrlo jakom WTA turniru u ruskom St. Peterburgu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske tenisačice Ana Konjuh (WTA - 39.) i Donna Vekić (WTA - 88.) probile su se u utorak u 2. kolo WTA turnira u ruskom St. Peterburgu.

Konjuh je u 1. kolu bila bolja od Rumunjke Monice Niculescu (WTA - 35.) sa 1-6, 6-3, 6-2 nakon dvosatne borbe. Nakon lošeg otvaranja meča i brzog gubitka prvog seta, Konjuh je uspjela stabilizirati igru i preokretom doći do pobjede. Niculescu je 'breakom' otvorila i drugi set, ali to je bio posljednji servis koji je 19-godišnja Hrvatica izgubila u meču.

S dva 'breaka' u drugom te još dva u trećem setu, Ana je izborila pobjedu i plasman u sljedeće kolo. Hrvatska tenisačica je za pobjedu odservirala šest aseva, ali napravila i osam dvostrukih pogrešaka uz 57 % pogođenih prvih servisa. Konjuh je nakon prvog servisa osvojila 74 posto poena, a nakon drugog 42 posto. Od 11 prilika za 'break' iskoristila je četiri.

Pred Anom Konjuh je sada veliki izazov jer će u 2. kolu igrati protiv još jedne Rumunje, prve nositeljice turnira i 4. tenisačice svijeta Simone Halep, s kojom se nikada još nije sastajala.

Ani se u 2. kolu pridružila i Vekić, koja je kao "sretna gubitnica" ušla u glavni turnir nakon što je svoj nastup otkazala Švicarka Stefanie Voegele. Vekić je za suparnicu imala sjajnu 19-godišnju Latvijku Ostapenko, te ju je u nešto manje od 90 minuta otpuhala s terena.

Osječanka je u prvom setu spasila svih sedam break lopti te je istovremeno realizirala tri od četiri izborene za 6:0! U drugom setu je Ostapenko prva stigla do breaka, povela je s 3:2, no do kraja je ostala na još jednom gemu.

Vekić će u 2. kolu igrati protiv 5. igračice svijeta Dominike Cibulkove.

WTA St. Peterburg - 1. kolo

ANA KONJUH (HRV) - Monica Niculescu (Rum) 1-6, 6-3, 6-2

DONA VEKIĆ (HRV) - Jelena Ostapenko (Lat) 6-0, 6-4

Andrea Petković (Njem) - Irina Begu (Rum) 6-1, 7-5

Kristina Mladenović (Fra) - Elise Mertens (Bel) 7-6 (5), 6-4

Roberta Vinci (Ita/6) - Timea Babos (Mađ) 6-3, 3-6, 6-4

Julia Putinceva (Kaz) - Johanna Larsson (Šve) 6-0, 1-0, predaja
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider