Tenis
SPORTOVI
Tenis
Najbolji rezultat karijere

Petra Martić zaustavljena u osmini finala: Nijanse su odlučile

Petra Martić zaustavljena je u osmini finala Wimbledona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Wimbledona nakon što je u dvoboju osmine finala izgubila od Slovakinje Magdalene Ribarikove 4-6, 6-2, 3-6 nakon sat i 50 minuta igre.

Za Martić je to bio treći nastup u osmini finala nekog od četiri najveća svjetska turnira, no sva tri puta je izgubila. Dva puta u Roland Garrosu, 2012. i ove godine, te sada u Wimbledonu.

Mladu Splićanku može utješiti podatak kako je ostvarila svoj najbolji rezultat na londonskom turniru nakon što je 2013. stigla do trećeg kola, te kako je ovo bio njezin već sedmi meč na turniru nakon što se do glavnog turnira probila kroz kvalifikacije. U 1. kolu kvalifikacija dobila je Turkinju Basak Eraydin, u 2. kolu Rumunjku Mihaelu Buzarnescu, a u završnoj rundi kvalifikacija i Srpkinju Aleksandru Krunić. Serija se nastavila i u glavnom turniru. Prvo kolo je donijelo pobjedu protiv Australke Darije Gavrilove, u drugom je dobila Čehinju Denisu Allertovu, a u 3. rundi i Kazahstanku Zarinu Dijas.

Nažalost, protiv dvije godine starije Slovakinje nije išlo.

Martić je sjajno ušla u meč. U prvoj igri je napravila break oduzevši servis svojoj suparnici, a potom obranila svoj servis za vodstvo 2-0. Međutim, Slovakinja se brzo pribrala i u nastavku seta je zaigrala daleko bolje. U nastavku prvog seta Slovakinja je igrala sve bolje i polako je okretala set u svoju korist.

Kod rezultata 2-1 Ribarikova je imala dvije break lopte, no Petra je obje spasila izvukavši taj gem. Na idućem Petrinom servisu 28-godišnja Slovakinja je stigla do još tri lopte za obrat. Petra je spasila i te tri zadržavši prednost (4-2). Nažalost, Petrini problemi sa servisom su se nastavili i u osmoj igri što Slovakinja ovoga puta nije propustila kazniti. Ribarikova je vratila izgubljeni servis izjednačivši na 4-4. Potom je osvojila svoj servis za 5-4, te načinila još jedan break za 6-4 u prvom setu nakon 43 minute igre.

Na otvaranju drugog seta vidjeli smo reprizu s početka meča. Martić je odmah načinila break i zatim zadržala svoj servis za 2-0. No, Ribarikova se još jednom vratila izjednačivši na 2-2. Međutim, uslijedilo je fantastičan nastavak 26-godišnje Splićanke. Martić je do kraja seta dva puta oduzela servis svojoj suparnici osvojivši set rezultatom 6-2 nakon 30 minuta.

Odlučujući, treći set loše je počeo za hrvatsku tenisačicu. Ribarikova je povela 2-0 uz jedan oduzeti servis. No, Petra se ekspresno odgovorila. Vratila je izgubljeni servis, a potom spasila break loptu izjednačivši na 2-2.

Nažalost, uslijedio je novi pad u Petrinoj igri. Slovakinja je nanizala tri gema za vodstvo 5-2 približivši se pobjedi. Nakon što je izgubila svoj servis, Martić je imala dvije break lopte za povratak u meč, no nije ih iskoristila. Martić je osvojila servis smanjivši na 5-3, no u idućoj igri nije uspjela načiniti break i Slovakinja je nakon sat i 50 minuta igre stigla do najvećeg uspjeha na nekom od četiri Grand Slam turnira.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider