Tenis
SPORTOVI
Tenis
bravo ana i petra

Martić ispisala povijest: Hrvatska ima dvije predstavnice u drugom tjednu Wimbledona!

Petra Martić na uvjerljiv je način slavila protiv Kazahstanke Zarine Diyas i izborila 4. kolo Wimbledona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po prvi puta u povijesti Hrvatska će imati dvije predstavnice u drugom tjednu Wimbledona! Nakon Ane Konjuh koja je 4. kolo izborila pobjedom protiv Dominike Cibulkove, isto je pošlo za reketom i Petri Martić! Splićanka je sa 7:6, 6:1 bila bolja od Kazahstanke Zarine Diyas.

Martić je po prvi put u svojoj karijeri izborila 4. kolo, odnosno drugi tjedan Wimbledona. Dosada joj je najbolji uspjeh bio 3. kolo 2013. godine, dok se u drugi tjedan Grand Slama plasirala jedino na Roland Garrosu.

Petra spasila tri set-lopte

Kazahstanka je prva stigla do prednosti osvojivši prva dva gema, no Martić je odmah vratila izgubljeni servis s dva odlična poena u trećem gemu pogodivši forhend na liniju, a zatim i odigravši odličnu kratku loptu. Naša je igračica od zaostatka 3-4 do vodstva 5-4 stigla bez izgubljenog poena u dva grma, no zatim nije uspjela zadržati servis za osvajanje prvoga seta. Napravila je dvije pogreške, a Dijas je usto pogodila dva "winnera" i stigla do 5-5. Kod rezultata 6-5 za Dijas Martić je uspjela spasiti set-loptu Kazastanke prije no što je osigurala "tie-break", a u odlučujućoj igri je Dijas imala još dvije vezane set-lopte kod 6-4. Ipak, Martić je uspjela povezati četiri poena zaredom i stići do ključne prednosti.

U prvoj igri drugog seta Martić je morala spašavati "break-loptu" nakon što je imala 40-0 na svoj servis, da bi zatim oduzela servis suparnici za 2-0. Kada je u trećem gemu Martić spasila i 15-40 bilo je jasno kako je otpor Kazahstanke slomljen što se potvrdilo i u sljedećoj igri kada je Martić još jednim "breakom" stigla do nedostižnih 4-0.

Čeka ju Rybarikova, a Konjuh Venus Williams

Martić u 4. kolu čeka još jedna nepostavljena igračica, Slovakinja Magdalena Rybarikova. Ona se ove subote glatko obračunala s Ukrajinkom Curenko, no zato je dva dana ranije eliminirala najveću favoritkinju za naslov pobjednice - Čehinju Karolinu Pliškovu. Nih dvije se dosada nisu susretale na WTA Touru.

Konjuh će u 4. kolu igrati protiv peterostruke pobjednice Wimbledona i gotovo dvostruko starije igračice od sebe - Venus Williams.

Podsjetimo da će u drugom tjednu pojedinačne konkurencije zaigrati i Marin Čilić, koji je u petak riješio Stevea Johnsona s 3:0 u setovima. Čilić je 4. kolo izborio bez izgubljenog seta, a tamo ga čeka Španjolac Roberto Bautista Agut.

Osim predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji pregršt Hrvata ima i u parskim konkurencijama, naročito u muškim parovima. Zasada su tamo četvorica, a možda im se priključi i Mate Pavić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider