Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dobar start

Vekić i Konjuh u drugom kolu Wimbledona

Donna Vekić i Ana Konjuh prošle su u drugo kolo Wimbledona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 2. kolo Wimbleodna, ona je u susretu 1. kola svladala Ruskinju Nataliju Vihljancevu sa 6-7 (6), 6-4, 6-1 nakon dva sata i 15 minuta igre.

Vekić je protiv 20-godišnje Ruskinje mogla i lakše do pobjede, jer je imala prednost "breaka" u prvom setu, ali je kod vodstva 5-3 kada je servirala za set izgubila tu prednost, pa se ušlo u "tie-break". U odlučujućoj igri 21-godišnja Osječanka je imala dvije set-lopte kod vodstva od 6-4, ali niti tada nije uspjela završiti posao, već je dopustila suparnici da joj oduzme dva poena zaredom na njenom servisu i tako ona dobije prvu dionicu igre.

U drugom setu Vekić je oduzela servis Vihljancevoj u petoj igri i tu je prednost uspjela zadržati do kraja za poravnanje u meču, da bi trećim setom dominirala. Čak je tri puta oduzela servis suparnici i ipak se uspjela po drugi put u karijeri plasirati u 2. kolo Wimbledona. Dosada je u 2. kolu najvećeg svjetskog turnira igrala samo 2014. godine.

Suparnica Vekić u 2. kolu bit će šesta nositeljica, Britanka Johanna Konta koju je Vekić uspjela pobijediti u nedavnom finalu Nottinghama za svoj drugi WTA naslov u karijeri.

Konjuh izbacila Lisicki

Ranije u ponedjeljak u 2. kolo se plasirala i Ana Konjuh plasirala koja je sa 6-1, 6-4 za samo sat vremena svladala osam godina stariju Njemicu Sabine Lisicki. Protiv finalistice Wimbledona iz 2013. i polufinalistice najvećeg svjetskog turnira iz 2011. godine, ali trenutačno 127. igračice svijeta, Konjuh je odigrala sjajan meč, pogotovo u prvom setu kojega je dobila za samo 19 minuta tri puta oduzevši servis suparnici.

Slično je započeo i drugi set i Konjuh je vrlo brzo stigla do 3-0, no kod rezultata 4-2 Lisicki je stigla do svoje prve i jedine "break-lopte" u susretu koju je i iskoristila. Ipak, kada je Njemica servirala za ostanak u susretu, Konjuh je uspjela spojiti nekoliko odličnih poena i realizirati treću meč-loptu.

Konjuh će u 2. kolu igrati protiv Rumunjke Irine-Camelije Begu.

Iskusna, 35-godišnja Mirjana Lučić-Baroni izgubila je dvoboj 1. kola Wimbledona od Njemice Carine Witthoeft sa 3-6, 7-5, 6-8 nakon dva sata i 12 minuta igre propustivši vodstvo od 5-0 uz meč-loptu u trećem setu.

Witthoeft je dobila prvi set zahvaljujući "breaku" u četvrtoj igri te dionice, a nakon što je oduzela servis našoj veteranki za prednost od 3-2 u drugom činilo se kako se nalazi u dobitnoj poziciji. No, Lučić-Baroni je odmah u sljedećoj igri vratila izgubljeni servis, potom kod svog vodstva 5-4 propustila tri vezane set-lopte, no ipak je uspjela riješiti drugi set u svoju korist sa 7-5 iskoristivši ukupno svoju petu set-loptu.

Kako je završila drugi, tako je Lučić-Baroni započela i treći set, s dva "breaka" je stigla do prednosti od 5-0, a u šestoj je igri na servis Njemice stigla i do meč-lopte. No, nakon što ju nije iskoristila, krenuo je nevjerojatni povratak Witthoeft koja je stigla do 5-5. Ipak, tada je Lučić-Baroni uspjela zadržati servis, a kod vodstva 6-5 stići na dva poena do pobjede povevši sa 0-30 na servis Witthoeft. Ipak, nije stigla do nove meč-lopte, a Njemica je nakon poravnanja na 6-6 oduzela još jednom servis Lučić-Baroni, te kod servisa za meč spasila "break-loptu"naše igračice prije no što je uspjela kompletirati veliki povratak.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider