Tenis
SPORTOVI
Tenis
dobro se poznaju

Hrvatica debitira za Australiju na najvećoj sceni: Prvi meč protiv Francuskinje Mladenović

Zanimljivo otvaranje imat će ovogodišnje finale Fed Cupa.

Ajla Tomljanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Australija i Francuska ovog će vikenda u Perthu igrati posljednje finale Fed Cupa po starom sustavu, a finalni dvoboj otvorit će hrvatska tenisačica s australskom putovnicom Ajla Tomljanović i Francuskinja Kristina Mladenović.

Tomljanović je rođena Zagrepčanka državljanstvo odlučila promijeniti još 2014. godine, no putovnicu je dobila tek početkom prošle godine, pa će za Australiju debitirati upravo u finalu. Australska kapetanica Alicia Molik dala joj je prednost pred Samanthom Stosur.

Mladenović je kći bivšeg srpskog rukometaša Dragana Mladenovića, koji je igrao u Francuskoj i tamo dobio državljanstvo.

Zanimljivo, Tomljanović je točno tjedan dana starija od Mladenović, a zajedno treniraju još od juniorskih dana. Ajlin otac Ratko također je bivši rukometaš.

Kylian Mbappe (Foto: AFP) Liverpool prodaje najboljeg igrača Realu i kupuje veliku zvijezdu za 250 milijuna eura divider

"To je smiješna priča - naši očevi igrali su rukomet jedan protiv drugog. Ajla je starija od mene tjedan dana, nismo puno igrale međusobno, ali često treniramo zajedno i dobro se poznajemo", rekla je Mladenović. Bit će to njihov treći međusobni susret ,a u prva dva slavila je Tomljanović.

Drugi meč igrat će broj 1 na WTA listi, Australka Ashleigh Barty protiv Caroline Garcije. Mladenović i Garcia igrat će u paru protiv Barty i Samanthe Stosur. Domaćin je australski grad Perh, a finale počinje u subotu 9. studenog.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider