Tenis
SPORTOVI
Tenis
evo i zašto

VIDEO U 36. godini života igra svoj najbolji tenis i osvaja srca navijača!

Roger Federer oduševljava svojim nastupima unatoč izbivanju s terena punih šest mjeseci...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roger Federer godinama je najomiljeniji tenisač svijeta, neovisno da li je treći, četvrti, peti ili kao danas 17. igrač svijeta. Njegov stil tenisa je očaravajuć, a njegova karizma osvaja sve navijače diljem svijeta. Upravo to je nedostajalo posljednjih šest mjeseci, točnije 191 dan, koliko je izbivao s ATP Toura zbog oporavka od operacije koljena.

Švicarca mnogi smatraju najvećih tenisačem svih vremena. To su navijači dokazali ove godine u Perthu na Hopman Cupu gdje ih je čak 6000 došlo pogledati njegov prvi TRENING! U ponedjeljak je Federer zaigrao u 1. kolu Australian Opena, a Rod Laver Arena, koja prima malo manje od 15 tisuća ljudi, bila je četiri pet puta manja od potražnje za kartama.

Trener Serene Williams i stručni analitičar Patrick Mouratoglou objasio je u emisiji Game, Set and Mats zašto su ljudi toliko ludi za 35-godišnjim genijalcem iz Basela.

"Tenisu nedostaje napadački orijentirani igrači. U finalu US Opena 1998. godine Patrick Rafter izašao je na mrežu 106 puta, 94 puta nakon svog servisa. Novak Đoković je u lanjskom finalu svega 12 puta istrčao na mrežu, a pritom nijednom odmah nakon svog servisa. Podloge su se se posljednjih godina prilično usporile i tenisači moraju više razvijati svoje defanzivne vještine, no Federer to odbija napraviti".

"Prošle godine na Australian Openu Federer je u prosjeku najviše vremena provodio upravo na osnovnoj liniji. Nije uzmicao u nijednom trenutku bilo kojeg meča. Za razliku od njega, Andy Murray je stajao iza osnovne linije 0,85 metara, a Rafa Nadal čak 1,12 metara. Federer je u prosjeku izlazio devet puta na mrežu po setu, što je četiri puta više od Murraya i Nadala", objasnio je Mouratoglou.

I zadnje, ali nimalo nevažno: Federer je vrlo agresivan u svom stilu. Njegov udarac nakon što lopta odskoči od podloge događa se nakon 0.308 sekundi, dok istovremeno prvi igrač svijeta Andy Murray to čini za 0.472 sekunde nakon što lopta odskoči od podloge.

Federer je u 3. kolu Australian Opena pomeo Tomaša Berdycha i osigurao dvoboj protiv Keija Nishikorija. Ukoliko ponovi i zadrži razinu tenisa na kojoj trenutno igra, Federer bi mogao biti u uskom krugu favorita za naslov. U slučaju da prođe Nishikorija, u četvrtfinalu bi ga čekao prvi igrač svijeta - Murray.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider