Tenis
SPORTOVI
Tenis
Drama u Osijeku

Sjajni Škugor dao sve od sebe, ali nije išlo: ''Naježio sam se na atmosferu''

Roberto Bautista Agut opravdao je status favorita i donio drudi bod svojoj reprezentaciji pobijedivši u nedjelju Franka Škugora sa 6-1, 6-7 (4), 6-3, 7-6 (6).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Hrvatska senzacionalno slavila u igri parova, Španjolska je izjednačila na 2:2. Najbolji španjolski tenisač u Osijeku Roberto Bautista Agut u prvom dvoboju nedjeljnog programa svladao je Franka Škugora nakon tri sata i 19 minuta dvoboja.

Španjolac je bolje otvorio meč i s dva ''breaka'' za 29 minuta osvojio prvi set. U drugom je Škugor spasio svih pet ''break-lopti'' s kojima je bio suočen i odlično odigrao ''tie-break'' za izjednačenje u setovima.

Nažalost, 16. tenisač svijeta pokazao je svoju kvalitetu i u preostala dva seta. ''Break'' za 3-1 bio mu je dovoljan za osvajanje treće dionice. U četvrtom setu je Španjolac napravio ''break'' za 4-3 u gemu u kojem je Škugor napravio dvije dvostruke pogreške. No, kad je Bautista Agut kod 5-4 servirao za pobjedu, osvojio je jedan poen. Nažalost, Španjolac je uspio u ''tie-breaku'' nadoknaditi propušteno iz desetog gema.

"Igrao sam dobar meč. Imao sam loš start, počeo sam sporo. Napravio sam par pogrešaka, a malo sam sporiji bio zbog upala mišića koje sam dobio nakon prvog meča. No, držao sam dobar nivo do kraja. Bilo je trenutaka kad mi je malo pala koncentracija na servisu, to me možda koštalo meča. On je izvukao neke teške poene. Ti detalji su možda presudili na kraju", analizirao je Škugor razloge poraza.

Unatoč porazu, osječka publika nagradila ga je ovacijama na kraju dvoboja.

"Publika je bila fenomenalna. U četvrtom setu, nakon što sam napravio ''break'' za 5-5, naježio sam se kakvu su buku napravili. Nije na meni da odlučujem, ali rekao sam i prije početka meča da sam siguran kako će atmosfera biti dobra. Meni je uvijek u Osijeku bilo dobro, a Osječani su pokazali da zaslužuju ovakve događaje", rekao je Škugor.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 2-2

Franko Škugor - Pablo Carreno Busta 3-6, 6-3, 6-4, 4-6, 7-6 (6)

Ante Pavić - Roberto Bautista Agut 4-6, 2-6, 3-6

Marin Draganja / Nikola Mektić - Feliciano Lopez / Marc Lopez 6-7 (6), 7-6 (7), 7-6 (5), 2-6, 6-4

Franko Škugor - Roberto Bautista Agut 1-6, 7-6 (4), 3-6, 6-7 (6)

Nikola Mektić - Pablo Carreno Busta
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider