Tenis
SPORTOVI
Tenis
zastrašujuća statistika u parizu

Kada je zdrav, Nadal je nazadrživ: Nakon Wimbledona ponovno broj 1?

Rafael Nadal nema nijedan jedini bod za braniti iz prošle sezone kada je trava u pitanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolac Rafael Nadal prošle je nedjelje postao prvi tenisač u Open Eri koji je najmanje 10 puta osvojio jedan Grand Slam turnir. Napravio je to naravno na Roland Garrosu, nakon što je u finalu sa 6:2, 6:3, 6:1 pomeo Stanislasa Wawrinku.

Nadal je na putu do svoje 10. pariške krune izgubio svega 35 gemova u sedam susreta, što je u prosjeku 5 gemova po meču! Statistička brojka koja ostavlja bez riječi... Ljevoruki Španjolac proživljava drugu mladost, a to je nakon Rogera Federera i njegovog ulaska u sezonu (Titule na Australian Openu, Indian Wellsu i Miamiju) još jedno čudo.

Podsjetimo, obojica su tenisača propustila završnicu prošle sezone u kojoj su dominirali Andy Murray i Novak Đoković. Propustili su je zbog ozljeda, a Federer je na otvaranju Nadalove teniske akademije, kada su u trapericama i majicama udarili nekoliko lopti, komentirao: "to je trenutno naš maksimum".

Nadal pobjedom u Wimbledonu postaje broj 1

Nitko ni u najluđim snovima nije mogao zamisliti da će njih dvojica osvojiti prva dva Grand Slama sezone, a to bi mogao biti tek početak nove dominacije ove dvojice tenisača. S obzirom da je Roger Federer propustio cijelu zemljanu sezonu i sve podredio travnatoj, posvetimo se ipak malo više Nadalu, čovjeku koji već za pet tjedana može po četvrti put u karijeri zasjesti na tron svjetskog poretka!

Bodovna razlika između Murrayja i Nadala nakon Roland Garrosa svela se na 2600 bodova. Škot brani wimbledonski naslov (i turnir iz serije 500 u Queensu) iz prošle godine, a Nadal nema nijedan jedini bod za obraniti iz sezone trave. Kada bi Nadal osvojio Wimbledon, što znači da bi Murray u najboljem slučaju najdalje dogurao do finala, Španjolac će postati novi broj 1! Kada bi Nadal samo zaigrao u finalu, a Murray ispao u četvrtfinalu u kojem se može sastati s prvim favoritom Rogerom Federerom, Španjolac je opet prvi.

Podsjetimo, lani je Murray nakon Roland Garrosa pa sve do kraja sezone izgubio samo dva meča, te je osvajanjem posljednjeg turnira preuzeo svjetski broj 1 od Novaka Đokovića. Nitko ne vjeruje da Škot može ponoviti tako dobar drugi dio sezone i sada je već vrlo izvjesno da će Nadal u idućih nekoliko mjeseci preuzeti broj 1. Samo da ga zdravlje posluži, jer to je bio njegov najveći suparnik kroz cijelu njegovu karijeru. Kada je zdrav, malo koji mu se tenisač može ravnopravno suprostaviti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider