Tenis
SPORTOVI
Tenis
"osjećaj je nevjerojatan"

Čilić prepun samopouzdanja: Svejedno mi je tko je u finalu!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić bio je u "sedmom nebu" nakon što je izborio svoje drugo Grand Slam finale karijere.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi puta u Wimbledonu, a drugi puta u karijeri, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić borit će se za naslov pobjednika na Grand Slam turniru, nakon što je u petak u polufinalu svladao 29-godišnjeg Amerikanca Sama Querreyja sa 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3), 7-5 nakon dva sata i 56 minuta igre.

Zahvaljući petoj pobjedi nad Querreyjem u isto toliko dvoboja, Čilić je postao drugi hrvatski tenisač koji se probio do finala u All England Clubu, a u nedjelju će pokušati postati i drugi Hrvat s wimbledonskim naslovom koji je 2001. godine osvojio Goran Ivanišević u svom četvrtom finalu.

Tko će osvojiti Wimbledon?

Ukupno glasova:

"Osjećaj je nevjerojatan. Posebno zbog načina na koji se cijeli turnir odvio dosada. Igrao sam sjajno od prvog kola. Danas nije bila iznimka. Sam je igrao na visokoj razini, pogotovo u prvom setu. Sjajno je servirao, udarao winnere s osnovne linije, ali imao sam priliku. Pogotovo u tie-breaku kada sam vodio 4:1, ali nisam uspio dokrajčiti ga. Nakon toga se počeo bolje osjećati u gemovima kada reterniram i tjerao sam ga da radi više za svoje poene", rekao je Marin Čilić.

Svoj polufinalni ogled nakon Čilića i Querreyja igraju Tomaš Berdych i Roger Federer, a naš tenisač nema apsolutno nikakvih želja za finale.

"Bit će to velika borba između Tomaša Berdycha u Rogera Federera. Mislim da Roger igra svoj najbolji tenis karijere u Wimbledonu gdje se osjeća kao kod kuće. Tko god da uđe u finale bit ću spreman, igrat ću svoj tenis i koncentrirati se samo na svoju igru", rekao je Marin odmah nakon susreta.

Čilić ima priliku postati drugi Hrvat s trofejem pobjednika Wimbledona, nakon što je 2001. godine Goran Ivanišević iz četvrtog pokušaja osvojio svoj premijerni i jedini Grand Slam naslov. Čilić će u nedjelju igrati svoje drugo Grand Slam finale, nakon što je u prvom 2014. godine slavio u srcu New Yorka - US Openu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider