Tenis
SPORTOVI
Tenis
"nepodnošljivi su bolovi"

Novak Đoković obznanjuje kraj sezone?

Novak Đoković otkrio je nakon tek godine i pol dana da ima velike probleme s laktom zbog kojeg je predao meč četvrtfinala Wimbledona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trostruki wimbledonski pobjednik, a trenutačno četvrti tenisač svijeta Srbin Novak Đoković (30) izjavio je kako bi mogao uzeti dužu pauzu nakon što je u srijedu morao Čehu Tomašu Berdychu predati četvrtfinalni susret u Wimbledonu zbog ozljede lakta.

"Nije u pitanju rame, kao što su neki pisali, već lakat koji me muči više od godinu i pol dana. Pokušao sam se dovesti u stanje za igru, prije meča sam proveo dva i pol sata na tretmanu, ali nije pomoglo. Pola sata igrao sam s nepodnošljivim bolovima", rekao je Đoković koji je najavio kako će razgovarati s liječnicima kako bi se pronašlo dugoročno rješenje.

"To što sam igrao dan za danom nikako mi nije pomoglo, ali to je situacija koju sam morao prihvatiti. Svakom sportašu teško je predati meč, pogotovo kada dobro igra, a ja sam igrao najbolje u posljednjih 10 mjeseci. Jasno je da ću morati mijenjati raspored turnira, a još ne znam hoću li morati na operaciju. Odavno nisam osjetio ovakvu bol, što više igram, to je gore. Razmišljam i o dužoj pauzi", poručio je Đoković.

Đoković je do kraja prošle godine bio svjetski broj 1, a sada je u opasnosti da uz podužu stanku dodatno sklizne na ATP ljestvici, pa čak i ispadne iz Top 10 ako obznani kraj sezone, kao što je to napravio Roger Federer lani.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider