Tenis
SPORTOVI
Tenis
neobična odluka

Bježi li Novak Đoković od najvećih rivala?

Novak Đoković dobro je otvorio 2017. godinu osvajanjem turnira u Dohi, a onda je uslijedio šok na "njegovom" Australian Openu

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovoga su tjedna na rasporedu dva ATP turnira iz serije 500 u Dubaiju i Acapulcu. Oba su poprilično jaka, možda je turnir u Meksiku čak i za nijansu snažniji, no zanimljiv detalj je Novak Đoković koji je po prvi puta nakon 10 uzastopnih godina odlučio ne igrati u Dubaiju, turniru koji je osvojio u četiri navrata.

Bijeg od Andyja i Stana?

Bivši svjetski broj 1 odlučio je "pobjeći" iz Dubaija gdje će nastupiti dvojica tenisača koji su mu u posljednjih nekoliko godina nanijeli vrlo bolne poraze - Andy Murray i Stan Wawrinka. Murray mu je lani na posljednjem turniru sezone uzeo svjetski broj 1 pobjedom u finalu Mastersa, dok ga je Wawrinka pobijedio u finalu US Opena.

Nakon tih poraza uslijedio je i šok na ovogodišnjem Australian Openu gdje ga je u 2. kolu izbacio Denis Istomin. Prethodno je na jedvite jade stigao do finala Dohe i osvojio ju pobjedivši Andyja Murrayja u tri seta.

Već dulje vrijeme Đoković ne djeluje kao tenisač koji je do prije godine dana osvajao turnire kao od šale i kojem je bilo svejedno tko stoji s druge strane mreže. Jel li turnir u Meksiku bio samo bijeg od Murrayja, Wawrinke i Federera? Vjerojatno nije, ali je u svakom slučaju zanimljiv potez. Nije sigurno zbog novaca, jer budimo realni Meksikanci ne mogu ponuditi više od Arapa. Uostalom nagradni fond u Acapulcu je za više od milijun manji od onog u Dubaiju...

Brutalan ždrijeb u Acapulcu

Ako je mislio u Meksiku lakše do naslova, Đoković se prevario. Nakon Slovaka Martina Kližana u prvom kolu čega ga vjerojatno jedan od najboljih igrača svijeta kada je zdrav i spreman - Juan Martin Del Potro. Argentinac je, podsjetimo, uništio Đokovićeve snove o osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju kada ga je pobijedio u 1. kolu. Ako bi prošao Delpa, u 3. bi ga čekao ludi Australac Nick Kyrgios.

U Acapulcu su i Dominic Thiem, David Goffin, John Isner, naši tenisači Čilić i Ćorić, te Rafa Nadal, drugi nositelj turnira, s kojim bi mogao zaigrati tek u finalu. No teško je u ovom trenutku smatrati Nadala velikim rivalom s obzirom da nije slavio pune tri godine i da je Đoković na nizu od sedam uzastopnih pobjeda u koijma nije ispustio nijedan set!

Dubai nema toliko jakih imena u ždrijebu, ali su tamo posljednja tri pobjednika Grand Slam turnira - Murray (Wimbledon), Wawrinka (US Open) i Federer (Australian Open).

Lako moguće da to nije slučaj, ali Đoković je svojim odlaskom u Meksiko povukao vrlo zanimljiv potez zbog kojeg se neki pitaju: Bježi li od najvećih rivala današnjice?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider