Tenis
SPORTOVI
Tenis
"federer je favorit, ali..."

Teniski velikan Pilić vjeruje u pobjedu Čilića protiv Federera i otkriva recept!

Nikola Pilić uživa u zasluženoj mirovini u Opatiji, te obavezno prati najveće teniske turnire, pa tako i Wimbledon.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Proslavljeni hrvatski tenisač i bivši izbornik Davis Cup reprezentacije Hrvatske Nikola Pilić pomno prati ovogodišnji Wimbledon, pa mu tako nije promaknuo veliki uspjeh Marina Čilića, koji se plasirao u finale. Čilić je nakon malo manje od tri sata velike borbe slavio protiv Amerikanca Sama Querreyja s 3:1 u setovima, te po prvi put u karijeri izborio finale Wimbledona. Čilić će u nedjelju loviti svoj drugi Grand Slam naslov (nakon US Opena 2014. godine), a suparnik će mu biti najveći tenisač u povijesti - Roger Federer.

"To je veliki uspjeh Marina Čilića i još veći uspjeh za hrvatski tenis. On jhe igrao jako dobro, a igrati u finalu najvećeg teniskog turnira je zaista veliki uspjeh. Marin je danas bio daleko bolji igrač od Sama Querreyja", rekao je proslavljeni hrvatski tenisač i trener Nikola Pilić.

Suparnik u finalu Wimbledona bit će mu Švicarac Roger Federer, sedmerostruki osvajač Wimbledona i vlasnik 18 Grand Slam titula.

"Federer je favorit, iako je Čilić dobio Federera 2014. godine kada je osvojio US Open. Federer igra jako dobro, no kada izborite finale Grand Slama tu nema igrača koji je sigurno dobio ili sigurno izgubio prije meča", smatra Pilić.

Federer na putu do finala nije ispustio nijedan jedini set, a po mnogim teniskim analitičarima igra tenis života. Što Marin mora napraviti da pobijedi velikog Švicarca?

"Mora igrati slobodno. Danas je imao 70 winnera, 25 as servisa. Treba jednostavno igrati slobodno i igrati svoj tenis, pa ako će imati svoj dan on može i Federera pobijediti", smatra Pilić.

Kada bi slavio u finalu, Čilić bi se popeo na peto mjesto i bio ispred Federera na ATP ljestvici. Pilić vjeruje da Marin ima kvalitetu da u skorašnjoj budućnosti malo prodrma "veliku četvorku" (Federer, Murray, Đoković i Nadal).

"Marin igra dobro i na travi i na betonu. Jedino mu zemlja nije draga podloga, no to ne znači da ne može biti u samom vrhu svjetskog poretka", kaže Pilić te zaključuje.

"Iznimno mi je drago da je naš čovjek u finalu Wimbledona i zaista se nadam da će imati dobar dan u nedjelju, jer ako tako bude, onda Marin zaista ima šanse da pobijedi Federera".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider