Tenis
SPORTOVI
Tenis
a kako bi drugačije?

Otišao zemljani kralj as-servisa: Španjolac se oprostio u svom "luđačkom" stilu

Sjajnu karijeru nakon 16 godina igranja zaključio je španjolski tenisač Nicolas Almagro.

Nicolas Almagro (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sjajni španjolski tenisač Nicolas Almagro (33) odlučio je okončati svoju karijeru na ATP Challenger turniru u rodnoj Murciji. Izgubio je meč 1. kola od Marija Vilelle Martineza rezultatom 6:2, 6:2.

Almagro je tijekom cijele svoje karijere bio poznat po svom burnom temperamentu, koji ga je često znao koštati mečeva i mečeva. No, Almagro je i u posljednjem meču ostao dosljedan sebi i u velikom stilu zaplovio u mirovinu.

Naime, nakon jednog napada u suparnikov backhand Almagro je dobio laganu lopticu u prednji dio terena i samo je treba prebaciti mrežu. Umjesto toga Almagro ju je zapucao daleko izvan stadiona i izazvao ovacije punih tribina. Video je postao viralan i vrlo popularan među ljubiteljima tenisa, kojima će sigurno nedostajati sjajni Španjolac.

Almagro je u karijeri osvojio 13. ATP titula i sve su redom došle na zemljanoj podlozi. to je uistinu rezultat vrijedan divljenja, pogotovo kada znamo da se kroz cijelu karijeru morao nositi sa zemljašima kao što su Rafael Nadal ili David Ferrer iz najboljih dana.

Njegov najbolji renking bio je 9. mjesto na ATP ljestvici, a u karijeri je čak 19 puta slavio protiv igrača iz Top 10, te je jednom uspio slaviti protiv Rafe Nadala, 2014. godine u Barceloni. Četiri je puta igrao četvrtfinale Grand Slam turnira, tri puta Roland Garrosa i jednom Australian Opena.

Treba naglasiti da je u mirovinu otišao kao rekorder! Almagro je rekorder po broju as-servisa na zemljanoj podlozi, kojih je u 16 godina svoje karijere ispalio čak 2879!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider