Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ivanišević i ćorić se odazvali

Sirius Open i ove će godine ugostiti velika svjetska imena tenisa u kolicima

Od četvrtka do nedjelje Zagreb će osmu godinu zaredom ugostiti Sirius Open, međunarodni turnir tenisača i tenisačica u kolicima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U organizaciji Teniskog kluba Sirius u Zagrebu od četvrtka pa sve do 25. lipnja održat će se Sirius Open, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom. Turnir se tradicionalno igra već osmu godinu na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu. Ove su godine, između ostalih, turnir podržali i naš mladi tenisač Borna Ćorić te legenda hrvatskog tenisa Goran Ivanišević, koji su u video najavi pozvali fanove da dođu na turnir i daju podršku tenisačima u kolicima.

Jedan od najboljih hrvatskih igrača Anto Joskić koji se trenutačno nalazi na 165. mjestu ITF-ove rang liste raduje se novom izdanju turnira.

„Jako mi je drago da ću i ove godine nastupiti na turniru! Sirius Open je jako dobro organiziran, atmosfera na turniru je odlična i igrači se super osjećaju. Bit će jako puno dobrih igrača i nadam se dobrom rezultatu“, istaknuo je Joskić.

Priliku za naslov ove će godine tražiti ukupno 37 natjecatelja i natjecateljica iz 12 zemalja svijeta, od čega se u muškoj kategoriji natječe 33 natjecatelja, a u ženskoj četiri natjecateljice. Organizatori su posebno ponosni na dugu tradiciju koja Zagreb svrstava na svjetsku kartu teniskih turnira, a Sirius Open među najpoželjnije turnire za osobe s invaliditetom.

„Osim iznimnog truda koji cijeli tim ulaže u organizaciju turnira, njegujemo i prijateljstvo s igračima koji se svake godine rado vraćaju u Zagreb. Najljepše je vidjeti igrače koji cijene vrijednosti na kojima je turnir izgrađen, a to su pozitivan duh, zabava, ali i vrhunski tenis. Želimo ih bolje upoznati s našim gradom, kako bi im uspomene na Zagreb bile što ljepše!“, poručio je Bojan Kovač, direktor turnira.

Prvi mečevi počinju u četvrtak, 22. 6. u 9:30. Finale ženskih parova bit će u petak, 23. 6. oko 16 sati, a žensko finale bit će u subotu 24. 6. u 11:00. Muško finale predviđeno je za nedjelju, 25. 6. u 10:00, a finale muških parova po završetku muškog finala.

Više informacija o turniru možete saznati na službenoj web stranici i Facebook stranici Sirius Open.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider