Tenis
SPORTOVI
Tenis
velika čast

Legendarna umaška teniska školjka nosit će ime Goran Ivanišević

Povodom 15. godišnjice osvajanja Wimbledona, Goran Ivanišević je dobio veliku počast od umaškog turnira.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najstariji hrvatski ATP turnir Konzum Croatia Open Umag i organizator turnira Istraturist odat će počast najvećem hrvatskom tenisaču i jednom od najvećih hrvatskih sportaša u povijesti, Goranu Ivaniševiću tako što će središnjem stadionu u kompleksu Stella Maris dati njegovo ime, priopćeno je iz Organizacijskog odbora turnira.

Svečanost imenovanja ATP stadiona Gorana Ivaniševića dio je obilježavanja 15. obljetnice njegove pobjede u Wimbledonu, a na svečanosti će sudjelovati i legendarni američki tenisač Andre Agassi. Poseban gost na ovom teniskom spektaklu bit će i nekadašnji svjetski broj jedan, pobjednik Roland Garrosa 2003. godine i pobjednik Umaga 2010. godine, Juan Carlos Ferrero.

"Odluka da naša popularna "školjka" dobije ime po Goranu jedna je od najlakših i najbržih koje smo ikada donijeli. Goran je veliki prijatelj našeg turnira i Umaga, ali iznad svega veliki hrvatski sportaš i naš jedini pobjednik Wimbledona. To što je pristao da se naš stadion zove njegovim imenom velika je čast za nas kao organizatore i za naš turnir”, istaknuo je direktor Istraturista i predsjednik organizacijskog odbora turnira Ronald Korotaj.

Goran Ivanišević zahvalio se svima uključenima u umaški turnir i cijelom gradu Umagu, jer imenovanje stadiona doživljava kao ogromnu čast.

''Iako nisam igrao često u Umagu, taj finale 1990. godine na neki mi je način lansirao karijeru. Odmah nakon Umaga sam igrao četvrtfinale Roland Garrosa, polufinale Wimbledona, osvojio prvi naslov u Stuttgartu... Zbog svega toga Umag doživljavam kao posebno mjesto u svojoj karijeri, mjesto na kojem je, na neki način, za mene sve i počelo'', naveo je Goran Ivanišević u priopćenju za javnost.

Na ATP stadionu Gorana Ivaniševića odmah nakon svečanosti imenovanja održat će se i ekshibicijski spektakl Andrea Agassija i Gorana Ivaniševića s gostom Juanom Carlosom Ferrerom. Time će biti i otvoren 27. Konzum Croatia Open Umag, na kojemu se do finala 24. srpnja očekuje oko sto tisuća posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider