Tenis
SPORTOVI
Tenis
za Dnevnik Nove TV

EKSKLUZIVNO Ivan Ljubičić: "Ovo finale je dosad najveće iznenađenje, nije se puno pričalo o formi Čilića''

Ivan Ljubičić otkrio je kolike šanse ima hrvatska reprezentacija u finalu Davis Cupa protiv Rusije.

Ivan Ljubičić. naš proslavljeni teniski reprezentativac, a danas trener velikog Rogera Federera, ekskluzivno se javio za Dnevnik Nove TV i otkrio što očekuje od nedjeljnog finala Davis Cupa protiv Rusije.

"Ovo je, od svih finala koje smo igrali, najveće iznenađenje. 2005. godine igrali smo polufinale Davis Cupa protiv SAD-a, a Mario Ančić i ja smo bili smo među najboljima igračima svijeta, tako da ne možemo reći da je to bilo iznenađenje. Definitivno, ovo je najveće iznenađenje da smo u finalu", rekao je.

Veliko priznanje mora se odati Borni Goji koji je priredio nekoliko senzacionalnih pobjeda na Davis Cupu.

"Pričamo o dečku koji posljednja dva tjedna igra na razini koja njemu nije poznata, pobjeđuje igrače koji su na rang listi puno bolji od njega, koji su objektivno puno jači igrači od njega. Međutim, ovo više nije izolirani slučaj. Igra fenomenalno, dobro se drži pod pritiskom", kazao je.

gol expired Hrvatski tenisači saznali protivnika u finalu Davis Cupa: Brzo su osvojili dva boda protiv Njemačke divider

Rusija je danas pobijedila Njemačku i uvjerljivo osigurala plasman u finale Davis Cupa, a hrvatskim tenisačima nikako neće biti lako protiv Rubljova i Medvedeva. Međutim, Ljubičić tvrdi da nismo bez šanse.

"Ne znam, na papiru sigurno nismo favoriti, ali nije bilo puno priče o formi Marina Čilića. Bez obzira što je izgubio neke mečeve, on je igrao jako dobro u tim mečevima. Može igrati opušteno, nemamo što izgubiti, nismo favoriti. Već je igrao protiv Medvedeva, vodio je 2-0 u setovima, tako da ne mogu reći da nemamo šansu", rekao je pa dodao.

gol expired Savez osigurao jeftinije karte za veliko finale Davis Cupa u Madridu: Evo kako možete kupiti ulaznicu uz 50 posto popusta divider

"Očekivati od Goje da pobijedi Rubljova je malo previše, ali zašto ne? Na kraju krajeva, ako je pobjeđivao do sad, može dobiti i ovaj meč. Činjenica je da imamo najbolji par svijeta".

Za kra Ljubičić je poželio našim tenisačima da ponove scene iz 2005. godine kada smo osvojili Davis Cup.

"Ma 2005. ili 2018., neka izaberu koju godinu žele ponoviti", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider