Tenis
SPORTOVI
Tenis
Škugor ispao

Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Umagu

Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Umagu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Umagu nakon što je pobijedio Rumunja Mariusa Copila 6-4, 7-6 (4).

Dodig je za pobjedu protiv 26-godišnjeg Rumunja, trenutačno 85. tenisača svijeta trebalo sat i 57 minuta igre.

U prvom setu presudio je Dodigov break u desetoj igri za 6-4 u prvom setu. Na otvaranju drugog seta Copil je poveo 2-0, no 32-godišnji hrvatski tenisač je izjednačio na 2-2 nakon čega je set završio u trinaestoj igri. Dodig je u 'tie-breaku' poveo 6-2, iskoristivši potom treću meč loptu za pobjedu.

U idućem kolu Dodig će igrati protiv Talijana Marca Cecchinata koji je u prvom meču dana priredio iznenađenje pobijedivši petog nositelja Francuza Gillesa Simona 6-1, 3-6, 6-1.

Nažalost, Franko Škugor nije uspio izboriti glavni turnir nakon što je u posljednjem kolu kvalifikacija izgubio od Francuza Kennyja de Scheppera 6-1, 6-7 (2), 6-7 (7). Škugor je u trinaestoj igri trećeg seta imao 5-1 i 6-3 te čak četiri meč lopte pri čemu dvije na svoj servis. Nažalost, nije uspio.

Škugor je tek u subotu stigao u Umag iz Wimbledona gdje je ostvario sjajan uspjeh plasman u polufinale konkurencije parova zajedno s Nikolom Mektićem. U prvom kolu kvalifikacija je pobijedio Nijemca Nilsa Langera u tri seta. U drugom kolu je igrao protiv Francuza s kojim se dosad nije sastajao, a koji je u prvom kolu kvalifikacija bio bolji od Mattea Viole.

REZULTATI - 1. kolo:

Marco Cecchinato (Ita) - Gilles Simon (Fra/N.5) 6-1, 3-6, 6-1
IVAN DODIG (HRV) - Marius Copil (Rum) 6-4, 7-6 (4)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider