Tenis
SPORTOVI
Tenis
bravo momci

Ivan Dodig i Nikola Mektić u finalima ATP turnira

Hrvatski tenis imat će dva predstavnika u ATP finalima u konkurenciji parova nakon što su se u ista plasirali Ivan Dodig i Nikola Mektić

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisači Ivan Dodig i Nikola Mektić sa svojim su se partnerima, Španjolcem Marcelom Granollersom, odnosno Amerikancem Brianom Bakerom plasirali u finala parova na ATP turnirima u Rotterdamu i Memphisu.

Dodig i Granollers su u polufinalu turnira u Rotterdamu svladali prvi par svijeta, Francuze Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta sa 6-3, 6-4, a u nedjeljnom finalu će igrati protiv Nizozemaca Wesleya Koolhofa i Matwea Middlekoopa.

Dodig je tijekom dosadašnje karijere osvojio šest naslova u parovima, sve sa svojim donedavnim partnerom Brazilcem Marcelom Melom s kojim je još osam puta gubio u finalima, dok je Granollers osvojio 13 naslova uz još 16 poraza u finalima, a većinu je tih trofeja osvojio s Marcom Lopezom. No, krajem prošle godine Dodig i Granollers su dogovorili suradnju za 2017. i na svom trećem turniru stigli do finala. Na Australian Openu u Melbourneu su stigli do četvrtfinala.

Mektić i Baker su u polufinalu Memphisa nadigrali Australce Matthewa Ebdena i Bernarda Tomića sa 7-6 (1), 6-2, a suparnici u finalu bit će im bolji iz ogleda između Austrijanca Olivera Maracha i Francuza Fabricea Martina i Amerikanaca Ryana Harrisona i Stevea Johnsona.

Mektiću će finale Memphisa biti drugi nastup u završnici na ATP Touru, lani je s Antonijem Šančićem stigao do finala Umaga u kojem su izgubili od Slovaka Kližana i Španjolca Marrera.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider