Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čudesna priča ide dalje

Hrvatska na korak do dvoboja sa Srbijom: ''Nismo mi baš toliko loši koliko se pričalo''

Oslabljena hrvatska Davis Cup reprezentacija, bez Marina Čilića, Borne Ćorića i Ivana Dodiga u subotu je stigla na prag senzacionalne pobjede i plasmana u četvrtfinale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su Marin Draganja i Nikola Mektić svladali aktualne pobjednike Roland Garrosa, Feliciana i Marca Lopeza sa 6-7 (6), 7-6 (7), 7-6 (5), 2-6 i 6-4 nakon četiri sata i 23 minute fanatične borbe, Hrvatska je povela 2:1 protiv Španjolske.

Gotovo nitko, osim Željko Krajana, ekipe i igrača koje je izabrao, nije vjerovao da je ovakav rasplet moguć. No, Franko Škugor je pobjedom nad Carrenom Bustom pokrenuo hrvatski val optimizma. Ulio je vjeru i navijačima kojih je u subotu bilo još koja stotina više, nego u petak, a oni su sa svakim novim setom i satom igre bivali sve glasnijom podrškom Draganji i Mektiću koji ih na kraju nisu iznevjerili.

''Nevjerojatan meč, nevjerojatna publika, atmosfera i partner'', rekao je Nikola Mektić za HTV nakon susreta, a njegov partner dodao:

''Dosta smo zajedno doručkovali i pričali i zato smo ovako uigrani. Ma, nema tu kemije, to je čista fizika. Ovo je najbolja atmosfera u kojoj sam igrao, uživao sam Zadru, ali ovo je fantastično'', rekao je Marin Draganja.

Koliko god iskustva imao na ATP Touru i u Davis Cup dvobojima, Feliciano Lopez pokazao se najslabijom karikom na terenu, a Draganja i Mektić su sjajno koristili loš dan 35-godišnjeg ljevorukog Španjolca.

"Nisam vidio razloga da nemam tu šanse, nismo mi baš toliko loši koliko se pričalo, jest da je ovo iznenađenje", rekao je Mektić.

No, kako se to zna dogoditi s favoritima u Davis Cupu, Španjolska u nedjelju mora ponoviti ono što je prije dva mjeseca u zagrebačkom finalu napravila Argentina, kad je stigla do svog prvog trijumfa u Davis Cupu.

Nevjerojatna priča u Osijeku se nastavlja. Još jedna pobjeda odvela bi naše tenisače po deveti put u četvrtfinale Davis Cupa i u travnju ove godine u Hrvatsku dovela reprezentaciju Srbije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider