Tenis
SPORTOVI
Tenis
evo što misli Goran

Ivanišević za Dnevnik Nove TV: ''Sve je krenulo od one break-lopte''

Osvajač Wimbledona Goran Ivanišević gostovao je u Dnevniku Nove TV.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok se u Wimbledonu igrala sama završnica najslavnijeg teniskog turnira na svijetu, u Umagu traju pripreme za naš najpoznatiji ATP turnir. Tamo je i osvajač Wimbledona iz 2001. godine Goran Ivanišević koji se uživo javio u Dnevnik Nove TV s reakcijama na poraz Čilića u finalu od Federera.

''Roger Federer je bio favorit, bolji je igrač, prije toga osvajač Wimbledona sedam puta. Ne znam koliko je onaj žulj utjecao na Marinovu igru, ali sve je krenulo od one break-lopte. Nakon toga je samo jedan igrač bio na terenu'', rekao je Goran reporterki Nove TV Petri Fabjan.

Marin je stigao do svog drugog Grand Slam finala.

''Sazrio je kao tenisač. Iskoristio je maksimalno ždrijeb koji mu se otvorio. Ja sam ga i prije tog ždrijeba i prije turnira stavio među favorite kada su me svi malo čudno gledali. Ali on je to opravdao'', rekao je Ivanišević i dodao:

''Ipak, protiv jedinog i neponovljivog Rogera Federera je teško igrati.''

Goran zna kako je to biti pobjednik Wimbledona, ali i kako je to biti gubitnik u finalima.

''U finalima nije lako. Igrati finale najjačeg turnira, to su emocije, nervoza, sve se tu skupi. Nadam se da će što prije zaboraviti ovo, jer nije lako izgubiti finale. Ja sam tri puta izgubio i to za psihu nije baš najlakše. Nadam se da će nešto pozitivno izvući iz ovoga.''

U budućnosti Čilić može opet daleko.

''Ne vjerujem da će Federer igrati još tri finala i osvajati, ali nikad se ne zna u tenisu. Vjerujem da mu ovi mlađi mogu zaprijetiti. Marin je u sljedećih par godina sigurno jedan od favorita za osvajanje Wimbledona uz tu njegovu igru koja mu na travi najviše paše'', smatra Goran.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider