Tenis
SPORTOVI
Tenis
što bi vi izabrali?

Đokovićev liječnik objasnio što se događa: Zasad nema dobrih vijesti

Novak Đoković vrlo bi lako mogao propustiti ostatak sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije godinu dana najbolji tenisač svijeta, a danas ''slobodan pad'' koji bi se vrlo lako mogao zaustaviti sljedeće godine na 15. mjestu ljestvice najboljih. To je prilično realan scenarij na koji se spremaju navijači Novaka Đokovića.

I dok se prije špekuliralo s privatnim problemima, razlog je najnovijeg Đokovićeva pada bolan lakat. Zbog te je ozljede i predao meč četvrtfinala Wimbledona Tomašu Berdychu. Dok su ga neki kritizirali zbog predaje tako važnog dvoboja, Đokovićev liječnik gleda na to potpuno drugačije.

''Novak je takav, stisne zube i igra usprkos ozbiljnijoj ozljedi. To je za mene kao njegova prijatelja uvijek bila velika briga'', kaže za Sportski žurnal Zdenko Milinković, liječnik teniske reprezentacije Srbije.

Za istu tu reprezentaciju Đoković najvjerojatnije neće igrati u polufinalu Davis Cupa koje je na rasporedu za nešto manje od dva mjeseca. Neće nastupiti ni na US Openu, a vrlo vjerojatno i na ostalim turnirima do kraja sezone.

''Nole mora mirovati 6 do 12 tjedana. Vidjet ćemo hoće li se ova procjena promijeniti nakon sljedećeg pregleda. U periodu stanke neće smjeti trenirati tenis, već samo kondiciju'', otkriva Milinković.

Vidjet ćemo uskoro hoće li se Đoković odlučiti na dužu pauzu. To ovisi o sljedećem pregledu i njegovoj želji da se na teren vrati što prije, možda na kraju teniske sezone.

''Ima koštanu modricu zbog pretjeranog igranja. Nije dovoljno pauzirao'', poručuje liječnik srpske teniske reprezentacije.

Ukoliko Đoković propusti ostatak sezone, mogao bi pasti sve do 15. mjesto ATP ljestvice. No i Federer je mijenjao pad na ljestvici za odmor i oporavak, a svi znamo koliko je to dobar potez bio.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider