Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čudan potez

Đoković u očaju tražio savjet od Ivaniševića: Odgovor hrvatskog trenera začudio mnoge

Novak Đoković bio je bolji od Carlosa Alcaraza te se tako plasirao u finale Mastersa u Torinu.

Novak Đoković (Foto: Afp)

 Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković igrat će u novom finalu na završnom ATP Finalu u Torinu nakon što je u polufinalnom susretu nadjačao Španjolca Carlosa Alcaraza 6-3, 6-2.

Srpski tenisač tako će u nedjelju, u meču protiv domaćeg aduta Jannika Sinnera, imati šansu po sedmi put osvojiti ovaj turnir čime bi i u toj domeni postao rekorder. Trenutačno po šest naslova pobjednika na ovom turniru imaju on i Švicarac Roger Federer, dok su pet puta najbolji bili Pete Sampras i Ivan Lendl.

Alcaraz nije iskoristio šansu

Alcaraz je u prvom gemu meča imao dvije vezane break lopte koje nije iskoristio. Na startu meča Alcaraz je djelovao bolje, ali takvu igru nije pretočio u određenu prednost.

Andrej Kramarić slavi pogodak Srpski novinar pohvalio Vatrene: "Zato su velikani europskog nogometa. Nema to veze s EU-om, Vatikanom..." divider

Đoković se izvlačio na početku iz svih neugodnih situacija te je kod 4-3 napravio ključni break koji mu je donio prvi set. U drugoj dionici razlika je bila vidljiva. Đoković je igrao sve bolje, brzo je došao do prvog, kasnije i do drugog breaka te na kraju uvjerljivo slavio.

U drugom setu dogodilo se neočekivano. Alcaraz je povezao dva asa nakon kojih se Đoković okrenuo svojoj trenerskoj ekipi i pomalo u očaju pitao što da napravi. Sa poprilično nekonvencionalnim savjetom se javio Goran Ivanišević koji mu je viknuo “baci reket i smiri se“.

Dva reketa već su stradala od Đokovićeve ruke u meču protiv Sinnera, no ovog puta Srbin je ostao smiren i dvoboj s Alcarazom mirno priveo kraju u svoju korist.

Tako će Đoković u finalu igrati ponovno protiv Sinnera koji mu je omogućio ulazak u polufinale svojom pobjedom protiv Danca Runea u zadnjem meču skupine.

Marco Pašalić Pašalić se oglasio nakon debija za Vatrene: Sve je dirnula poruka njegove majke divider

Talijanski tenisač Jannik Sinner prvi se plasirao u finale, po prvi puta u karijeri. Svladao je Rusa Danila Medvjedeva 6-3, 6-7(4), 6-1. Sinner je tako pred svojim navijačima u Torinu upisao četvrtu pobjedu u isto toliko nastupa. Prije Medvjedeva svladao je u skupini sve svoje suparnike, Tsitsipasa, Đokovića i Runea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider