Tenis
SPORTOVI
Tenis
Žestoke reakcije

VIDEO Đoković na teren izašao uz ovu pjesmu i razbjesnio susjede: "Sramite se, promičete aneksiju"

Srpska teniska Davis Cup reprezentacija i Novak Đoković našli su se na udaru kritika.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Ne stišavaju se reakcije nakon meča Novaka Đokovića za plasman Srbije u polufinale Davis Cupa.

Osim što je ponovno imao okršaj s navijačima, kojima je pokazao tri prsta i poručio da zašute, srpski se tenisač našao na udaru kritika zbog pjesme s kojom je ušao na teren pred četvrtfinalni ogled s Velikom Britanijom.

Novak Đoković Đoković rigao vatru nakon meča: "Nečuveno i sramotno, u 20 godina karijere ovo mi se nikad nije dogodilo" divider

"Davis Cup, sramite se! Predstavljate pjesmu koja poziva na srpsku aneksiju Crne Gore i Kosova!“, poručio je Ljubomir Filipović, crnogorski političar i novinar na X-u (bivšem Twitteru) pa dodao:

"Đoković nastavlja promovirati svoju rusko-srpsku nacionalističku agendu".

Burno su reagirali i na Kosovu:

"Srpska teniska reprezentacija, predvođena Đokovićem, je predstavljen uz srpsku pjesmu koja poziva na aneksiiju Kosova. Ova pjesma je popularna među srpskim ultranacionalistima", objavio je Kos data na X-u.

Novak Đoković VIDEO Đoković pobjesnio na navijače, pokazao im tri prsta pa poručio: "Začepite, tišina" divider

Također, oglasio se i politički analitičar Jasmin Mujanović kojem nije jasno kako je ovo promaknulo organizatorima Davis Cupa:

"Poprilično je nejvjerojatno da nitko u PR timu Davis Cupa nije dva puta provjerio stihove pjesme uz koju je Đoković izaša na teren, poznatog simpatizera krajnje desnice, jer to je jedna od najozlogašenijih suvremenih srpskih nacionalističkih himni, koja eksplicitno promiče aneksiju Kosova i Crne Gore".

Inače, radi se o pjesmi "Veseli se srpski rode", a ovo su samo neki od stihova:

"Ogrijalo sunce sa Kosova polja ravna, zasijale svetinje iz vremena davna, a ti veseli se srpski rode zbog slobode, i zbog slavnih Nemanjića, Obilića, Petrovića, i zbog slavne Gračanice, Studenice, Ravanice, nek se srpski barjak vije od Prizera do Rumije

Odjeknula zvona sa starih Dečana, ovo je zemlja Lazara i Stefana...".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider